Propunere: Ore de educaţie rutieră, introduse în programa şcolară

Propunere: Ore de educaţie rutieră, introduse în programa şcolară

Autor: Cristian Agatie acum 10 luni Știri

Elevii din ţara noastră ar putea avea în curând ore de educaţie rutieră, potrivit unui proiect adoptat tacit de Camera Deputaţilor şi care urmează să fie supus dezbaterii în Senat. Dacă acest proiect va fi transpus în lege, măsura ar urma să se aplice începând cu anul şcolar 2021 – 2022.

Proiectul, iniţiat de un senator PNL, prevede ca, până la finalul anului viitor, Ministerul Educaţiei Naţionale împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, să elaboreze o strategie privind educaţia rutieră în şcoli. Ulterior, aceasta ar urma să fie transpusă în planurile de învăţământ, atât pentru şcolile de stat, cât şi pentru cele din învăţământul privat şi confesional.

Cursurile de educaţie rutieră ar urma să se desfăşoare la intervale mai mari, lunar sau la două săptămâni. Ulterior, fiecare şcoală va putea decide, la propunerea consiliului profesoral, ca aceste cursuri să se ţină la intervale mai scurte, inclusiv săptămânal. 

Propunerea a fost făcută în contextul în care în jumătate din accidentele rutiere produse în ţara noastră sunt implicaţi pietoni, iar în o treime din acestea victimele sunt copii. Potrivit iniţiatorului acestui proiect, singurul mod de a reduce numărul accidentelor în care sunt implicaţi copiii este educaţia rutieră timpurie.

 Comentarii
Inchide