Propunere pentru un referendum privind introducerea unei noi taxe auto în Bucureşti. Când ar putea avea loc

Propunere pentru un referendum privind introducerea unei noi taxe auto în Bucureşti. Când ar putea avea loc

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Primăria Bucureşti discută asupra organizării unui referendum local pentru introducerea unei taxe auto de acces în centrul oraşului.

Iniţiativa aparţine unui consilier general ALDE Tudor Ionescu., iar referendumul ar urma să aibă loc în 27 ianuarie anul viitor, scrie Digi24, citând News.ro. 

La referendum local pentru introducerea unei taxe auto în centrul Capitalei cetăţenii vor trebui să răspunda cu „DA” sau „NU” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu restricţionarea accesului auto în perimetrul delimitat în interiorul zonei centrale a Municipiului Bucureşti prin identificarea şi implementarea unui sistem de taxare sau de utilizare de vignete?”.

Consilierul arată că traficul din Bucureşti este o problemă, în condiţiile în care în aprilie 2017 erau înmatriculate 1.274.000 de autovehicule şi alte 155.000 în judeţul Ilfov, iar anul acesta numărul autoturismelor din Bucureşti a crescut cu peste 30.000.

Consilierul care vine cu această propunere dă exemplu alte state UE unde a fost implementată taxa de congestie, precum Italia (în Milano), unde valoarea taxei este de 5 euro, ori Marea Britanie, unde este de 11,5 lire.

Proiectul nu se află pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de marţi, fiind încă la nivel de propunere.

 Comentarii
Inchide