Propunere pentru un referendum privind introducerea unei noi taxe auto în Bucureşti. Când ar putea avea loc

Autor: Marius Vișan 30 oct. 2018 Știri auto
Propunere pentru un referendum privind introducerea unei noi taxe auto în Bucureşti. Când ar putea avea loc

Primăria Bucureşti discută asupra organizării unui referendum local pentru introducerea unei taxe auto de acces în centrul oraşului.

Iniţiativa aparţine unui consilier general ALDE Tudor Ionescu., iar referendumul ar urma să aibă loc în 27 ianuarie anul viitor, scrie Digi24, citând News.ro. 

La referendum local pentru introducerea unei taxe auto în centrul Capitalei cetăţenii vor trebui să răspunda cu „DA” sau „NU” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu restricţionarea accesului auto în perimetrul delimitat în interiorul zonei centrale a Municipiului Bucureşti prin identificarea şi implementarea unui sistem de taxare sau de utilizare de vignete?”.

Consilierul arată că traficul din Bucureşti este o problemă, în condiţiile în care în aprilie 2017 erau înmatriculate 1.274.000 de autovehicule şi alte 155.000 în judeţul Ilfov, iar anul acesta numărul autoturismelor din Bucureşti a crescut cu peste 30.000.

Consilierul care vine cu această propunere dă exemplu alte state UE unde a fost implementată taxa de congestie, precum Italia (în Milano), unde valoarea taxei este de 5 euro, ori Marea Britanie, unde este de 11,5 lire.

Proiectul nu se află pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de marţi, fiind încă la nivel de propunere.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide