Protest față de filmările Fast and Furious: ”Glorificarea unei activități ilegale”

Autor: ProMotor 29 aug. 2022 Știri auto

Un cartier din Los Angeles unde s-a filmat pentru filmele din franciza „Fast and Furious” a devenit vineri teatrul unor proteste.

Localnicii au protestat față de filmările care au avut loc în cartierul lor, susținând că străzile din zonă se confruntă cu o veritabilă „epidemie” de curse ilegale, relatează Agerpres.

Rezidenții și-au exprimat nemulțumirea față de filmările prevăzute în Angelino Heights, un cartier istoric situat în apropiere de centrul orașului Los Angeles. Acel cartier este zona de rezidență a personajului fictiv Dominic Toretto, interpretat de actorul Vin Diesel în această franciză.

Protestele au vizat curse ilegale de mașini și mai multe evenimente de tip „street takeovers”, acțiuni de ocupare ilegală a străzilor, în cadrul cărora mulțimi de oameni se reunesc în general pe timpul nopții pentru a-i vedea pe pasionații de mașini de curse în timp ce își turează motoarele la viteze amețitoare și se întrec pe străzile orașului californian.

VIDEO

Damian Kevitt, un localnic și fondator al asociației SAFE, care protestează față de această practică, a spus că franciza cinematografică „Fast and Furious” a permis „glorificarea unei activități ilegale” și a transformat cartierul Angelino Hights într-o „destinație turistică pentru cursele ilegale de mașini”.

„Fast X” este al zecelea (şi ultimul) film al francizei

Asociaţia a cerut totodată studioului Universal să adauge o menține specială în filmele din seria „Fast and Furious” prin care să le ceară spectatorilor să nu participe la astfel de curse.

Reprezentanții studioului Universal nu au dat curs deocamdată solicitărilor presei de a face declarații pe această temă.

Primul film din saga „Fast and Furious” a fost lansat în 2001 şi această franciză a devenit una de mare succes, ocupând locul al optulea în clasamentul celor mai profitabile serii cinematografice din lume, obținând încasări totale de peste 6,6 miliarde de dolari.

Cel de-al zecelea film al francizei, care va fi şi ultimul, se intitulează „Fast X” şi va fi lansat pe 19 mai 2023.

Sursă: Agerpres via Hotnews.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CBS Los Angeles - YouTube



Comentarii
Inchide