Protest spontan la metrou. Trenurile nu circulă. Care este motivul?

Autor: David Andrei 26 mart. 2021 Știri auto

Protest spontan la metrou în această dimineață. Trenurile nu circulă pe nicio magistrală din Capitală. “O acțiune ilegală”, cataloghează protestul ministrul Transporturilor. Cătălin Drulă vorbește despre “interese mafiote”.

GALERIE FOTO

Greva neanunțată a început la ora 5 dimineața, vineri, 26 martie. Reprezentanții sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou au intrat pe căile de rulare în stația Piața Unirii, au blocat circulația trenurilor și au pus lacătele la intrări. Niciuna dintre cele cinci magistrale din Capitală nu funcționează în această dimineață. Metrorex anunță că liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

Astfel, cei care intenționau să ajungă cu metroul la serviciu au fost nevoiți să se orienteze către mijloace de transport în comun de suprafață. Societatea pentru Transport București a chemat de acasă angajați pentru a suplimenta numărul tramvaielor, al autobuzelor și troleibuzelor.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, susține că motivul pentru acest protest spontan a fost provocat de anunțul privind desființarea spațiilor comerciale de la metrou. Termenul de eliberare al acestora este data de 2 aprilie.

Ministrul Transporturilor: „Acest protest la metrou este ilegal!”

Drulă anunță că nu va ceda presiunii sindicaliștilor. Acesta a reacționat pe pagina sa de Facebook:

“O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș. Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”, a scris ministrul Transporturilor.

Printre motivele celor care au blocat activitatea metroului vineri dimineața este și decizia majorării salariale înghețate anul acesta.

Reprezentanții sindicatului au refuzat orice discuție cu Metrorex. „Noi toti am ales să ne apărăm drepturile, pentru că nu putem menţine tăcerea în faţa nedreptăţii”, au scris aceștia pe pagina de Facebook a sindicatului. Tot acolo au publicat fotografii și filmări din subteran.

VIDEO:

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Unitatea - Sindicatul Liber Din Metrou



Comentarii
Inchide