PSA readuce marca Opel pe piața din Rusia, după ce GM a retras-o în 2015

Autor: ProMotor 18 dec. 2019 Știri auto

Așa cum promisese în februarie, PSA readuce marca Opel pe piața din Rusia. Primele modele comercializate aici vor fi Zafira Life și Grandland X. Opel a demarat, totodată, producția modelului Zafira Life la uzina PSA din Kaluga. Aceeași fabrică va produce în curând modelul Vivaro.

Decizia de revenire a mărcii Opel pe piața rusească nu are legătură cu retragerea GM din asocierea cu producătorul local AvtoVAZ. GM a retras marca Opel din Rusia în 2015 în urma unei perioade tulburi din punct de vedere economic, în care rubla se depreciase masiv, iar piața auto a avut de suferit.

Opel are planuri mari pe piața din Rusia și a anunțat că va lansa în fiecare an modele importante. Deocamdată, dealerii din orașele mari oferă SUV-ul Grandland X și vanul Zafira Life. Acesta se produce deja la uzina din Kaluga, acolo unde din 2020 va intra în fabricație și Vivaro. În viitorul apropiat, rețeaua de dealeri se va dubla de anul viitor și va continua să crească într-un ritm accelerat.

Revenirea Opel pe piața din Rusia întărește poziția grupului PSA în regiunea Eurasia. Această piață este văzută de francezi ca una strategică pentru dezvoltarea viitoare. În plus, modelele Opel se bucură de o bună reputație aici. „Vom crește progresiv implicarea pe această piață în anii următori. Includem aici oferirea unei game mai largi de produse”, a declarat șeful Opel Michael Lohscheller.

Planul PACE! anunțat de acesta pentru dezvoltarea Opel prevede o ofensivă a exporturilor pentru a crește profitabilitatea mărcii la limite sustenabile. Scopul este de a realiza 10% din vânzările Opel în afara piețelor europene de bază până la jumătatea anului 2020.

Pentru a realiza acest obiectiv, marca Opel își va consolida prezența în Asia, Africa și America de Sud. De asemenea, va accesa 20 de noi piețe de export până în 2022. Printre acestea, Columbia și Ecuador, țări în care Opel va începe exporturile anul viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide