PSA vrea înapoi jumătate din banii plătiţi pe marca Opel

Autor: Marius Vișan 30 nov. 2017 Știri auto
PSA vrea înapoi jumătate din banii plătiţi pe marca Opel

Grupul PSA care a plătit recent General Motors 1,3 miliarde de euro pentru a achiziţiona Opel, vrea ca grupul american să îi ramburseze jumătate din această sumă. scrie Digi24.ro. Asta după ce francezii au descoperit amploarea problemelor legate de emisiile de dioxid de carbon ale vehiculelor produse de divizia germană şi expunerea acesteia la amenzi din partea Uniunii Europene.

La începutul lunii noiembrie PSA a anunţat că trebuie să treacă modelele Opel pe tehnologia sa proprie mai eficientă energetic mai repede decât planificase iniţial, pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon înaine de intrarea în vigoare a unor noi limite europene, în perioada 2020-2021. 

Producătorul auto francez a anunţat General Motors că îi datorează peste o jumătate de miliard de euro şi că intenţionează să îi ceară banii în justiţie, pe motiv că a fost indus în eroare în legătură cu strategia Opel în domeniul emisiilor.

Una dintre surse a spus că PSA vrea să obţină 600-800 de milioane de euro.

Un purtător de cuvânt al GM a spus că grupul nu a primit o solicitare din partea PSA legată de emisiile de dioxid de carbon şi că înainte de vânzare PSA a efectuat o verificare amănunţită şi a primit informaţii substanţiale despre Opel.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide