PSA vrea înapoi jumătate din banii plătiţi pe marca Opel

PSA vrea înapoi jumătate din banii plătiţi pe marca Opel

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Grupul PSA care a plătit recent General Motors 1,3 miliarde de euro pentru a achiziţiona Opel, vrea ca grupul american să îi ramburseze jumătate din această sumă. scrie Digi24.ro. Asta după ce francezii au descoperit amploarea problemelor legate de emisiile de dioxid de carbon ale vehiculelor produse de divizia germană şi expunerea acesteia la amenzi din partea Uniunii Europene.

La începutul lunii noiembrie PSA a anunţat că trebuie să treacă modelele Opel pe tehnologia sa proprie mai eficientă energetic mai repede decât planificase iniţial, pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon înaine de intrarea în vigoare a unor noi limite europene, în perioada 2020-2021. 

Producătorul auto francez a anunţat General Motors că îi datorează peste o jumătate de miliard de euro şi că intenţionează să îi ceară banii în justiţie, pe motiv că a fost indus în eroare în legătură cu strategia Opel în domeniul emisiilor.

Una dintre surse a spus că PSA vrea să obţină 600-800 de milioane de euro.

Un purtător de cuvânt al GM a spus că grupul nu a primit o solicitare din partea PSA legată de emisiile de dioxid de carbon şi că înainte de vânzare PSA a efectuat o verificare amănunţită şi a primit informaţii substanţiale despre Opel.

 Comentarii
Inchide