Q7 va avea, în premieră pentru Audi, o versiune diesel hibrid

Autor: Andrei Ştirbu 07 dec. 2014 Știri auto
Q7 va avea, în premieră pentru Audi, o versiune diesel hibrid

Dacă am şti că nu există printre voi persoane uşor rănite de referinţe biblice, am face o analogie între debutul celei de-a doua generaţii a lui Audi Q7 şi a doua venire. Dar n-o s-o facem, pentru că nu vrem să supărăm pe nimeni. În plus, debutul lui Q7 nu va aduce sfârşitul lumii cu el. Cel puţin aşa sperăm.

Însă mult- aşteptatul SUV din Ingolstadt va aduce cu el o premieră pentru grupul Volkswagen: un sistem hibrid plug-in format dintr-un motor diesel şi un motor electric.

La debut, cea de-a doua generaţie Audi Q7 va dispune de motorizări standard (benzină şi diesel), versiunea plug-in hibrid urmând să se alăture gamei în următorul an după lansare, probabil cu sigla e-tron. Sistemul va fi format dintr-un V6 TDI de 3,0 litri şi un motor electric, cu o putere totală (doar speculată, momentan) de 370 de cai-putere şi 700 de Newtoni-metru.

După Q7, următorul Audi care va primi această configuraţie a ansamblului propulsor va fi A8, conform spuselor şefului de dezvoltare Ulrich Hackenberg celor de la Automotive News.   

Până una-alta, noi abia aşteptăm să-l vedem pe Q7. Şi nu mai e mult până atunci

foto via X-Tomi Design

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide