Rabla Plus 2020: Ce mașini electrice îți poți cumpăra în România

Autor: Marius Vișan 11 nov. 2019 Știri auto
Rabla Plus 2020: Ce mașini electrice îți poți cumpăra în România

Maşinile electrice și cele hibrid sunt soluţia de mobilitate a viitorului. Deşi piaţa este încă la început, ne aşteptăm ca acest segment să crească exponenţial în următorii ani. Și în România se observă un interes în creştere pentru soluţiile de electromobilitate din partea clienţilor. Statul român susține acest fenomen așa că maşinile electrice au devenit şi mai accesibile prin Programul Rabla Plus.

Bonus pentru mașini electrice

În cadrul Programului Rabla Plus, românii beneficiază de un ecotichet de 45.000 lei, cu condiția ca acesta să nu reprezinte mai mult de 50% din preţul de comercializare al unui autovehicul nou, pur electric.

Bonus pentru mașinile hibrid plug-in

Pentru modelele electrice, plug-in cumpărătorul poate primi 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare al autovehiculului. Condiția este ca acesta să genereze o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km (maximum 70 g CO2/km, conform standardului WLTP).

Cele mai cunoscute mașini electrice care pot fi cumpărate în România

Nissan Leaf este cea mai vândută maşină electrică din România. Nissan Leaf este o maşină destul de convenţională ca înfăţişare şi dotări, însă farmecul său se află sub capotă. Ea a fost proiectată să pară ca o maşină „normală”. Interiorul este conservator, dar performanţele tehnice o fac să fie extrem de actuală. Prețul ei pornește de la 36.700 de euro (TVA inclus), însă după aplicarea bonusurilor oferite de stat poate ajunge la 25.000 de euro.

BMW i3 a primit o nouă baterie care îi ridică autonomia la 300 km în regim de condus economic, devenind astfel unul din modelele electrice cu cea mai bună autonomie aflate la vânzare în România. Poate fi comandat la un preţ de 38.000 Euro cu TVA şi beneficiază de o susţinere prin programul guvernamental Rabla Plus.

Renault Zoe ar putea fi o altă opțiune pentru cei care vor o mașină electrică. Are un preț de bază cu TVA de 33.400 de euro, iar autonomia este de 300 km. Renault ZOE se pretează a fi o maşină de oraş de uz zilnic, prin prisma autonomiei şi a spaţiului interior.

smart ForTwo produs de Daimler oferă o autonomie de 160 km. Cea meai accesibilă baterie smart ForTwo costă 22.200 de euro cu TVA inclus.

smart fortwo electric drive nu are nimic în plus faţă de modelul cu motor termic, asta dacă vorbim strict de aspectul exterior. În afară de acele stickere „E” de pe montanţii B, maşina este practic identică cu modelul cu motor termic. În schimb, faţă de predecesoarea sa, noua micuţă citadină electrică arată mult mai bine datorită noilor retuşuri, cum ar fi LED-urile din bara frontală şi grila, care pun accentul pe un look sportiv şi modern, accentuat de jantele de aliaj de 15 inch.

e-Golf  are o nouă baterie litiu-ion care îi permite să fie condus 300 de km între încărcări. Mai mult decât atât, motorul electric produce un total de 134 de CP, ceea ce se traduce printr-un sprint de la 0-100 km / h în 9.6 sec. Prețul acestui model pleacă de la 37.400  de euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide