Raliul Sibiului 2013: 228 de kilometri şi 14 probe speciale

Autor: ProMotor 07 iun. 2013 Știri auto

Raliul Sibiului este etapa a 7-a din Campionatul European de Raliuri şi este considerat cel mai important eveniment auto din România, iar anul acesta va dispune de 14 probe speciale, dintre care 8 distincte, cu o lungime totală de 228 de kilometri.

Pentru 2013, Raliul Sibiului România va avea un traseu similar cu cel din sezonul trecut când a făcut parte din Intercontinental Rally Challenge, una din diferenţe fiind creşterea procentajului de asfalt la aproximativ 20% din lungimea totală a traseului. În plus, în programul raliului a fost introdusă şi speciala Sadu care este 100% asfalt.

„Mai avem asfalt pe fosta specială Călugăru inclusă acum în proba Santa Max şi încă 2,5 kilometri pe speciala Gâtu Berbecului, chiar la start. În rest, probele sunt aproape în aceeaşi configuraţie ca anul trecut”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

O altă schimbare faţă de 2012 este şi că super speciala are acum 3,8 kilometri fiind parcursă de două ori. „Super speciala este una din probele care atrage mult public şi de aceea am decis ca ea să fie parcursă de două ori. Desigur, vom face toate eforturile necesare pentru a evita ridicarea prafului. Mai sunt câteva mici modificări ale traseului, dar în mare am păstrat formula de anul trecut care a fost una extrem de spectaculoasă”.

Acţiunea în Raliul Sibiului România va începe de luni, 22 iulie, când se va deschide parcul de service amplasat în Piaţa Mare a oraşului, iar marţi şi miercuri sunt programate recunoaşterile. Joi, 25 iulie, ziua începe cu calificările oficiale care se vor desfăşura pe traseul super specialei dar în sensul invers desfăşurării ei în timpul raliului.

Vineri, 26 iulie, în prima zi de cursă se va da startul la ora 13:00, piloţii având de parcurs 7 probe speciale. Sâmbătă, 27 iulie, sunt programate celelalte 7 probe speciale. Ziua începe la ora 9:30 cu probele Sadu, Gâtu Berbecului şi Santa Max, care vor fi parcurse de două ori, şi se va termina cu super speciala de pe terenul de rally cross din cartierul Ştrand.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide