Raliul Sibiului 2014, anulat!

Autor: ProMotor 29 ian. 2014 Știri auto
Raliul Sibiului 2014, anulat!

Etapa din Campionatul European de Raliuri nu se va desfăşura în perioada 27 februarie – 1 martie aşa cum era programat. Principalele cauze sunt condiţiile meteo dificile şi asigurarea siguranţei participanţilor.

Din cauza procentului de 75% de probe speciale la o altitudine de peste 1.600 şi specialei de pe Transfăgărăşan la o altitudine de 2.400 de metri, organizatorul a considerat că siguranţa participanţilor, a oficialilor şi a spectatorilor este pusă în pericol dacă raliul va avea loc în formatul propus.

În urma analizării traseului în condiţii de iarnă, promotorul evenimentului, susţinut de ASN, a fost de acord cu anularea etapei de iarnă. Lucrurile nu rămân însă aşa, pentru că în prezent toate eforturile sunt concentrate pe păstrarea României în Campionatul European de Raliuri, la o altă dată şi într-un alt format, cu păstrarea probei de pe Transfăgărăşan în program.

În consecinţă, a fost propus un format alternativ: un traseu exclusiv pe asfalt, cu o lungime de aproximativ 220 km, care include şi speciala de pe Transfăgărăşan. Perioadă de desfăşurare: 9-11 octombrie 2014.

În urma acestei propuneri, Eurosport Events va analiza noul format şi va decide dacă va înainta noua propunere comisiei de raliuri FIA, la reuniunea programată pe 12 martie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide