RAM 1500 TRX Mammoth – Americanii lansează un pick-up ridicol. Are peste 1.200 CP și șase roți!

Autor: Elena Luchian 02 sept. 2020 Știri auto

Americanii de la Hennessey au construit un pick-up de-a dreptul ridicol. Modelul are la bază un RAM 1500 TRX și se numește Mammoth (Mamutul).

GALERIE FOTO

RAM 1500 TRX Mammoth are motor V8 de 7.0 litri, care dezvoltă 1.217 cai putere și punte dublă pe spate, în stilul celebrului Mercedes-Benz G 63 AMG 6×6. În același stil, Mamutul americanilor costă nu mai puțin de jumătate de milion de dolari (aproximativ 421.550 de euro)! Șeful companiei producătoare, John Hennessey, este convins că vehiculele extravagante își vor găsi proprietari instant, în ciuda prețului uriaș!

“Un Mammoth 6×6 cu motor Hellephant cu 1.217 cai putere este o idee ridicolă. Dar tocmai de aceea o punem în aplicare”, susține John Hennessey. Acesta este convins că modelele produse de compania sa vor fi cele mai “exclusiviste și scumpe camionete”.

În versiune standard, RAM 1500 TRX beneficiază de aportul a 712 cai putere și al unui cuplu de 880 Nm, dezvoltați de unitatea V8 de 6,2 litri. Acest propulsor însă, dispare de sub capota noului “Mamut”.

Nemții nu au anunțat niciodată o cifră oficială privind numărul de unități vândute, dar știm că toate au fost vândute încă înainte de prezentarea oficială și cele mai multe au luat drumul Orientului Mijlociu, acolo unde șeicii și prinții arabi înfruntă dunele de nisip cu monstrul cu șase roti.

RAM 1500 TRX Mammoth va fi construit în doar trei exemplare

În ceea ce privește noul RAM 1500 TRX produs de Hennessey, care are la bază pick-up-ul lansat luna trecută, lucrurile sunt clare. Doar trei astfel de unități vor fi construite. Lista de comenzi va fi deschisă pe 4 septembrie.

Americanii pregătesc o benă specială, mai lungă și mai încăpătoare și aripi mai proeminente decât cele ale pick-up-ului standard, care fac loc jantelor de mari dimensiuni. Modelul 6×6 va fi echipat și cu o suspensie dedicată aventurilor în off-road și va primi o cabină reconfigurată.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide