Rămâne Mazda CX-5 relevantă în segmentul SUV-urilor compacte? – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 17 sept. 2023 Știri auto

Mazda CX-5 a fost și rămâne unul dintre cele mai populare SUV-uri compacte pe piața din Europa și nu numai. Totuși, rivali noi continuă să apară, astfel că răsare întrebarea: Mai o variantă competitivă într-un segment aglomerat?

Am făcut cunoștință cu Mazda CX-5 pentru prima dată în 2012, iar cea de-a doua generația fost lansată în 2017. De atunci, producătorul japonez nu a stat cu mâinile în sân și a operat câteva schimbări SUV-ului său de segment C. Chiar dacă a oferit motorizări ceva cam mari pentru gustul românilor, clienții au cumpărat motorizările de 2,5 litri benzină sau 2,2 litri diesel.

Noi am luat la test un exemplar echipat cu noua motorizare 2,5 litri mild-hybrid. Acest propulsor pe benzină, acum asistat de un mic motor electric, dezvoltă aceeași putere ca până acum, anume 194 CP și 268 Nm. Mașina este dotată și cu tracțiune integrală, iar transmisia rămâne una automată cu 6 trepte. Cel mai mare atu al hibridizării acestui motor prin sistemul mild-hybrid pe 24 de volți este impozitul simțitor mai mic. De asemenea, consumurile ar trebui să fie mai mici grație acestui asistent electric.

Mazda CX-5 încă este o mașină plăcută ochiului

Chiar dacă are deja 6 ani pe piață, facelift-ul și-a făcut datoria, iar Mazda CX-5 încă arată suficient de actual, chiar și pe lângă rivalii noi lansați. Mașina testată de noi a fost una bine echipată, așa că am putut vedea cam tot ce poate pune Mazda mai bun pe CX-5, precum farurile Matrix LED, ce oferă o vizibilitate bună pe timp de noapte. Contrastul dintre caroseria albă și ornamentele negre lucioase dau mașinii un aspect destul interesant, iar jantele de mari dimensiuni completează pachetul.

La interior, Mazda CX-5 oferă materiale plăcute la atingere și dotări de confort pentru ocupanți, inclusiv pentru cei din spate, care beneficiază inclusivi de banchetă încălzită. Și portbagajul este spațios și bine compartimentat, având un volum de 522 de litri.

Dacă ne mutăm atenția către postul șoferului regăsim un tablou de bord parțial digital și un scaun confortabil, cu reglaje electrice. Interiorul trădează oarecum vârsta mașinii, dar butoanele fizice sunt o apariție bine primită, iar ecranul central are conectivitate cu Android Auto și Apple CarPlay. În plus, sistemul audio de la Bose îi va încânta pe cei pasionați de muzică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide