Range Rover Evoque: Mezinul gamei britanicilor are destule de demonstrat – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 13 mart. 2024 Știri auto

Range Rover Evoque s-a făcut remarcat încă de la prima generație, care a fost lansată în 2012. Mai bine de un deceniu mai târziu, încă este unul dintre cele mai populare modele din gama producătorului britanic.

Cel mai mic din gama producătorului britanic se numără și printre cele mai populare mașini ale sale. Aflat la cea de-a doua generație, Evoque a primit un facelift în 2023, așa că am luat și noi un exemplar pentru a-l testa și pentru a vedea dacă încă este un concurent demn în segmentul SUV-urilor compacte premium.

Exemplarul pe care l-am avut la dispoziție a fost un Range Rover Evoque în versiunea Dynamic SE, echipat cu un motor de 2,0 litri, pe benzină, ce beneficiază de tehnologia mild-hybrid. Propulsorul dezvoltă 200 CP și este conectat la o transmisie automată cu 9 rapoarte, care transmite puterea către toate cele partu roți grație sistemului de tracțiune integrală. Astfel, mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,6 secunde.

Range Rover Evoque impresionează în continuare prin design

Odată cu faceliftul din 2023, Range Rover Evoque a primit trei nuanțe noi de culoare în care poate fi vopsită caroseria: Blue Tribeca, Grey Arroios și Corinthian Bronze, aceasta din urmă fiind prezentă pe mașina testată de noi.

Evoque primește cu această ocazie un set de jante noi, cu diametru de până la 21 de inch. De asemenea, mai observăm câteva accesorii noi în zona grilei frontale și lumini Pixel 1 LED, cu de trei ori mai multe LED-uri.

Schimbările continuă și la interior, acolo unde Range Rover Evoque primește un nou display central curbat, cu diagonală de 11,4 inch. Butoanele fizice au dispărut aproape complet odată cu această actualizare, ecranul central preluând astfel toate funcțiile mașinii. De asemenea, modelul mai este echipat cu un nou selector pentru transmisia automată.

Chiar dacă este un SUV compact, Evoque oferă un nivel bun de practicalitate. Portbagajul măsoară 472 de litri, dar poate fi majorat prin rabatarea banchetelor spate. Și ocupanții dispun de loc suficient, grație formei destul pătrățoase a caroseriei lui Evoque, lucru ce contribuie și la robustețea mașinii prin design.

Exemplarul testat de noi are un preț de 69.000 de euro cu TVA inclus, ceea ce îl face o variantă atractivă într-un segment în care competiția este acerbă între modele. Mașina este disponibilă în rețeaua Țiriac Auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide