RAR intră pe piața verificărilor de mașini rulate înainte de cumpărare

Autor: Cristian Gubandru 19 mai 2022 Știri auto

RAR intră pe piața verificărilor de mașini rulate înainte de cumpărare, după ce în urmă cu doi ani a lansat aplicația Istoric vehicul, unde pot fi verificați km și daunele mașinilor din România.

RAR: Două din zece mașini au probleme de identificare

Două din zece mașini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuței producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/șasiu. O parte dintre aceste deficiențe reprezintă motive întemeiate de a refuza să achiziționați un autovehicul utilizat. Neconformitățile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a mașinii la RAR și blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulație.

Începând de luna aceasta, RAR Grivița (sediul central al instituției) face verificări pentru mașinile rulate pe care românii intenționează să le achiziționeze.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Inginerii RAR au văzut de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt clienții atunci când cumpără un autovehicul. Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, oamenii pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, și mai grav, cu probleme de identificare. Acestea din urmă îi pot pune în situația nedorită de a cumpăra un autovehicul pe care să nu îl poată folosi.

„Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziții auto și considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o mașină, ” spune Cristian Bucur, director tehnic RAR.

Pentru serviciile de verificare RAR eXpert, compania oferă clienților un raport de expertiză. Pentru a primi acest document, prezența mașinii la sediul RAR Grivița este necesară!

Inginerii pot face o evaluare din punct de vedere tehnic. Printre altele, această evaluare poate evidenția reparații neconforme la structura de rezistență sau, cu anumite condiționări, eventuale intervenții asupra indicatorului de kilometraj.

Sursa: RAR

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide