RATB îşi măreşte parcul auto. Câte autobuze va achiziţiona

RATB îşi măreşte parcul auto. Câte autobuze va achiziţiona

Autor: Gandul.info acum 4 ani Știri

 


Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va achiziţiona în regim de urgenţă 200 de autobuze second hand, pentru suplimentarea parcului auto, a declarat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, scrie Gandul.info.

„Am decis ca în regim de urgenţă RATB să organizeze licitaţie pentru achiziţionarea a 200 de autobuze Euro 4 second hand, nu mai vechi de 2-3 ani, pentru că licitaţia pentru autobuze noi ar dura foarte mult. Asta nu înseamnă că nu dorim să achiziţionăm şi autobuze noi. (…) Anul viitor dorim să achiziţionăm minimum 300 de autobuze noi, o sută de troleibuze şi un număr substanţial de tramvaie, printr-o investiţie asumată de către uzina RATB”, a declarat, joi, Gabriela Firea, la finalul întâlnirii cu managerul şi sindicatul RATB.

Călătorii urmează să primească gratuitate pentru transportul în comun abia după ce autobuzele achiziţionate de RATB vor fi în trafic, înainte şi după orele de vârf.

„Intenţionăm să demarăm un proiect pilot cu gratuitate înainte şi după orele de vârf, dar numai după ce autobuzele vor fi achiziţionate şi vor fi deja în trafic, pentru că intenţia nu este să aglomerăm suplimentar liniile RATB, ci să oferim atât gratuitate în acele intervale, dar şi confort pentru cetăţeni”, a mai spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a anunţat că va propune Consiliului General, săptămâna viitoare, o rectificare bugetară de 30 de milioane de euro pentru acoperirea sumei reprezentând plată către ANAF, pentru acoperirea TVA-ului la gratuitatea acordată pensionarilor. La această sumă urmează să se adauge 45 de milioane de euro, acordată în tranşe lunare, pentru acoperirea subvenţiei către RATB până la sfârşitul anului.
Comentarii
Inchide