Razie a poliției pentru depistarea șoferilor băuți și drogați

Autor: Cristian Agatie 30 mai 2021 Știri auto

Dacă e weekend, e razie a poliției pentru depistarea șoferilor băuți și drogați. Și în acest weekend, polițiștii din București au folosit aparatele din dotare pentru a-i depista pe cei care au consumat alcool sau droguri înainte de a se urca la volan.

Intră în Galeria FOTO

Acțiunea s-a desfășurat în noaptea de sâmbătă spre duminică, ca în fiecare weekend (probabil că în noaptea asta va fi liber – polițiștii sunt deja obosiți după o noapte petrecută pe străzi).

„Polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe arterele din Capitală pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic, combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 85 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 48.000lei, și au constatat 17 infracțiuni. Dintre acestea, 7 au fost pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive (una pentru deținere substanțe interzise), alte 7 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și câte unul pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat, respectiv fără a deține permis de conducere. Alte 10 permise de conducere au fost reținute pentru consum moderat de alcool – sub limita penală de 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat sau 0,80 mg/litru în sânge.

Razie a poliției pentru depistarea șoferilor băuți și drogați. Șoferii profesioniști

Astfel, un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost depistat de polițiștii Brigăzii Rutiere conducând pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei. Acesta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest și ulterior, deplasarea la I.N.M.L. pentru recoltarea de probe biologice.

Deoarece acesta nu s-a conformat solicitărilor polițiștilor rutieri de a coborî din autovehicul, totodată devenind recalcitrant, s-a procedat la extragerea din autovehicul și imobilizarea persoanei în cauză. Bărbatul a fost condus la sediul Secției 24 Poliției,  unde a acceptat sa fie testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind de 0,50mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, a fost condus la sediul I.N.M.L.  în vederea prelevării de probe biologice.

Mai grav este că și șoferii profesioniști sunt la fel de dornici de a consuma substanțe interzise, deși alți oame3ni își pun viața în mâinile lor. Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost depistat conducând sub influența substanțelor psihoactive, în timp ce efectua transport public de persoane, în regim taxi. În urma testării cu aparatul DrugTest a indicat faptul că acesta a consumat canabis, în cauză fiind condus la sediul I.N.M.L. pentru prelevarea de probe biologice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide