Razie fâsâită în București: extrem de puțini șoferi băuți sau drogați au fost depistați de polițiști

Autor: George Cristea 21 dec. 2020 Știri auto

În noaptea de sâmbătă spre duminică polițiștii au desfășurat o razie în București, dar extrem de puțini șoferi băuți sau drogați au fost depistați. Rezultatele au fost mai mult decât modeste, dacă este să judecăm după rezultate: 12 permise suspendate, dintre care numai 7 pentru consum de alcool și substanțe psihoactive.

Intră în Galeria FOTO

Polițiștii, chiar și cei de la rutieră, par să fie în mare parte ocupați cu păstrarea ordinii și impunerea restricțiilor de circulație după ora 23:00. În aceste condiții, pe partea rutieră, numărul și amploarea acțiunilor s-au diminuat considerabil. Un polițist într-o intersecție a devenit o priveliște rară în luna decembrie, aspect care pare să-i fi tulburat oarecum și pe șefii din Poliție. Cert este că weekendul care s-a încheiat a adus o prezență mai activă a polițiștilor pe șosele.

Polițiștii Brigăzii Rutiere din Capitală au organizat o razie în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru depistarea celor care se aflau la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante. În condițiile în care circulația este restricționată după ora 23:00, nu este de mirare că rezultatele au fost relativ modeste.

Razie fâsâită în București: doar 7 șoferi băuți au rămas fără permis

„Polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principalele artere din municipiul București pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. În cadrul acțiunii au fost aplicate 88 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 33 000 lei, și au fost reținute 12 permise de conducere”, se arată într-un comunicat al polițiștilor.

Dintre cele 12 permise reținute, 7 au fost pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (în două cazuri nivelul alcoolemiei a fost peste limita penalului) și unul pentru consumul de substanțe psihoactive. De asemenea, au mai fost reținute patru permise pentru depășirea regimului legal de viteză și unul pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric. În plus, au fost retrase trei certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate.

Ultima acțiune de acest fel a polițiștilor a fost comunicată pe canalele media în luna octombrie. Și atunci au fost consemnate un număr aproximativ similar de sancțiuni contravenționale – 81, dar valoarea amenzilor a fost dublă. În plus, au fost suspendate 35 de permise, de circa trei ori mai multe decât în acest weekend.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide