Razie în București pentru depistarea vitezomanilor

Autor: George Cristea 21 aug. 2020 Știri auto

Polițiștii au desfășurat o adevărată razie în București în noaptea de joi spre vineri pentru depistarea vitezomanilor. Numeroase filtre au fost instalate pe principalele artere cu risc rutier ridicat.

Intră în Galeria FOTO

„În noaptea de 20/21 August a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principalele artere cu risc rutier ridicat din municipiul București  pentru creșterea siguranței rutiere, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și  combaterea nerespectării regimului legal de viteză”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 121 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză, în valoare de peste 55.000 lei. De asemenea, au fost reținute cinci permise de conducere pentru depășirea vitezei cu peste 50km/h și cinci pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. În unul dintre aceste cazuri, îmbibația alcoolică a fost suficient de mare pentru ca șoferul să fie condamnat penal. Un alt conducător auto s-a ales cu dosar de cercetare penală pentru deținere de substanțe psihoactive.

Razie în București pentru depistarea vitezomanilor. Bulevardul Iuliu Maniu a fost minat

În cadrul acțiunii, un tânăr în vârsta de 21 de ani care a condus un autovehicul pe bd. Iuliu Maniu a fost înregistrat de aparatul radar cu viteaza de 131 km/h pe un sector de drum unde limita este de 60 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile. Tot pe bulevardul Iuliu Maniu, un alt bărbat a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 122 km/h. Și acesta s-a ales cu o amendă în valoare de 1305 lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Într-un alt caz, șoferul a fost mai temperat, dar polițiștii au descoperit alte probleme. Este vorba de un bărbat în vârstă de 30 de ani, care a condus tot pe Iuliu Maniu cu viteaza de 86 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare 580 lei și 3 puncte de penalizare. Totodată, polițiștii au procedat la verificarea autovehicului respectiv iar cu această ocazie au găsit asupra unui pasager substanțe psihoactive. În cauză, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 4 din Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală. De altfel, polițiștii de la Rutieră au desfășurat în prima jumătate a lunii august o amplă acțiune la nivelul întregii țări, pentru sancționarea vitezomanilor. În cadrul Acțiunii Speed, 21.000 de șoferi au fost sancționați pentru depășirea vitezei legale în numai două săptămâni.

O altă acțiune desfășurată recent în București a avut ca obiect depistarea celor care conduc băuți sau sub influența drogurilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide