Razie în trafic: Poliţiştii verifică autocarele, microbuzele şi camioanele de marfă. Ce au descoperit?

Autor: Cristian Agatie 15 oct. 2019 Știri auto
Razie în trafic: Poliţiştii verifică autocarele, microbuzele şi camioanele de marfă. Ce au descoperit?

Poliţiştii verifică zilnic, până în 20 octombrie, autovehiculele de transport public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri; pe cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3, 5 tone.

Oamenii legii vor să afle dacă sunt respectate perioadele de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor şi dacă există atestare metrologice a aparaturii tahograf. De asemenea, se verifică legalitatea tipului de transport, dacă sunt autorizate şi dacă se efectuează prin curse regulate şi ocazionale.

„Se urmăresc următoarele: deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane/marfă de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente; respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare; verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz; -se va acorda o atenţie sporită asupra elementelor privind siguranţa circulaţiei: starea psiho – fizică a conducătorilor auto, verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport, respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri, valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului”, anunţă Brigada Rutieră.

La activităţile de luni, poliţiştii Brigăzii Rutiere au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 24 şoferilor care conduceau vehicule de transport marfă şi şapte celor care conduceau vehicule de transport persoane.

În timpul controalelor, pe Şoseaua Chitilei a fost depistat un bărbat în vârsta de 50 de ani, în timp conducea un vehicul de transport marfă, fiind băut. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,18 mg/l alcool pur in aerul expirat, astfel că a primit o amendă în valoare de 1.305 şi i-a fost suspendat permisul pentru o perioadă de 90 de zile.

Tot pe Şoseaua Chitilei a fost depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani, care conducea un vehicul de transport marfă, iar în urma controlului stării tehnice, s-a constatat că anvelopele din spate erau uzate peste limita legală admisă. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 580 de lei şi s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare.

Valoarea amenzilor este de peste 11.000 lei. Totodată, au fost reţinute 14 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice şi trei permise pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care efectuează transport de marfă, sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide