Razie printe taximetriști. Ce probleme au găsit polițiștii?

Autor: David Andrei 17 iul. 2020 Știri auto
Razie printe taximetriști. Ce probleme au găsit polițiștii?

Razie printre taximetriști. Zeci de șoferi au fost amendați în sectorul 1 al Capitalei. Oamenii legii i-au vizat șoferii care încalcă reglementările impuse în sectorul transportului de persoane în regim de “taxi”.

Aproape 60 de amenzi au fost aplicate de către poliștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, în urma controalelor efectuate în zona Gării de Nord și a Gării Basarab. Acțiunea a vizat prevenirea faptelor de natură penală și contravențională, care se produc în sectorul transportului de persoane în regim de taxi, dar și combaterea ilegalităților care survin în sectorul economic.

Oamenii legii au verificat 35 de vehicule staționate în zona Gării de Nord și în zona Gării Basarab. Aceștia au legitimat 155 de persoane. 56 dintre acestea au fost sancționate. Valoarea totală a amenzilor aplicate de polițiști taximetriștilor se ridică la 8.570 de lei. 37 dintre amenzile aplicate au vizat persoane care au încălcat prevederi referitoare la regimul rutier și alte 10 au fost aplicate pentru nereguli privind modul de transport în regim de taxi și în regim de închiriere.

Citește și:

Alte 17 persoane au fost sancționate contravențional, în zonele celor două gări, în baza Legii nr. 12/1990, HG nr. 301/2012 și Legii nr. 55/2020. Aceste amenzi au ajuns la o valoare totală de 90.000 de lei pentru diferite încălcări ale prevederilor legale. Mai mulți dintre taximetriștii verificați nu respectau măsurile privind combaterea efectelor pandemiei virusului COVID-19.

Taximetrist amendat pentru evaziune fiscală

A fost constatată și o abatere de la reglementările Legii nr. 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. Gara de Nord este una dintre zonele predispuse la astfel de

Polițiștii, în colaborare cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București au confiscat 40 de kilograme de carne și preparate speciale, dar și 50 de accesorii de telefonie mobilă și 20 de telefoane.

Au participat la acțiune și specialiști din cadrul Registrului Auto Român. Prin astfel de acțiuni, Poliția Română vrea să asigure un climat de ordine și siguranță publică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide