Reacția CNAIR la filmarea cu utilajul care arunca zăpada pe A2

Autor: ProMotor 11 feb. 2020 Știri auto

Reacția CNAIR la filmarea cu utilajul care arunca zăpada pe A2 nu a întârziat mult. Reprezentanții companiei de drumuri au declarat că nu este vorba de nicio eroare din partea conducătorului utilajului și au explicat manevra acestuia. Filmarea s-a viralizat ieri, după ce un șofer a filmat cu camera de bord operațiunea de deszăpezire de pa Autostrada A2.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit CNAIR, tronsonul de autostradă care apare în videoclip era închis circulației publice la momentul filmării. Prin urmare, șoferii, inclusiv cel din a cărui mașină s-a filmat, nu aveau ce căuta în zona respectivă. Mai mult, compania de drumuri precizează că utilajul de deszăpezire arunca zăpada de pe un sens pe celălalt pentru că normele de deszăpezire spun că atunci când este vânt, „zăpada NU va fi îndepărtată în sens contrar vântului.”

„Intervenția autoutilajelor de deszăpezire ale D.R.D.P. Constanța se desfășoară în conformitate cu prevederile «Ghidului privind prevenirea și combaterea lunecușului și a înzăpezirii drumurilor publice», emis în baza Deciziei nr.9 a CNAIR S.A. /07.01.2009. În conformitate cu Ghidul menționat, «În cazul în care drumul este supus acțiunii unui vânt lateral puternic, zăpada NU va fi îndepărtată în sens contrar vântului»”, se arată în comunicatul CNAIR.

Compania națională de drumuri continuă, spunând că „imaginile publicate pe Facebook demonstrează, încă o dată, indisciplina unor participanți la trafic care au încălcat restricțiile impuse, intrând pe un tronson de autostradă închis circulaței publice în scopul realizării activității de deszăpezire, punând în pericol atât siguranța personală, cât și a personalului care participă la intervenția pentru deszăpezire”.

În imaginile surprinse de o cameră de bord şi postate pe Facebook se vede cum utilajul de deszăpezire aruncă omătul de pe un sens pe altul al drumului. „Deszăpezim româneşte…”, scrie autorul postării, iar în imagini se vede cum o maşină care circulă pe un sens al drumului este acoperită de zăpada pe care o freză o aruncă de pe celălalt sens de mers.


Postarea a fost distribuită de mii de oameni şi a adunat sute de comentarii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide