Realitatea de pe străzile din România: 1 maşină nouă la alte 3 vechi importate. Se cere modificarea programului Rabla

Autor: Gandul 28 oct. 2015 Știri auto
Realitatea de pe străzile din România: 1 maşină nouă la alte 3 vechi importate. Se cere modificarea programului Rabla

Reprezentanţii celor doi producători auto de pe piaţa locală, Dacia şi Ford, apreciază că în România, în pofida programului Rabla, circulă în continuare prea multe maşini vechi şi că gradul de poluare al acestora creşte în fiecare an.

„Avem peste 3,5 milioane vehicule cu peste 8 sau 10 ani vechime, iar acestea trebuie înclocuite cu vehicule noi şi pentru acest lucru este nevoie de mai multe tichete Rabla. Nu e suficient numărul pe care îl avem acum. În ceea ce priveşte programul Prima maşină, acesta trebuie să fie mai bun. Considerăm că ar trebui să existe o perioadă de rambursare mai lungă, poate de 7 ani (faţă de cinci ani, n.r.)”, a declarat marţi, la un forum pe tema investiţiilor, Nicolas Maure, directorul general al Dacia Renault România.

VIDEO Noul BMW Seria 7. Nava-amiral a constructorului bavarez iese pe şosele – GALERIE FOTO

Potrivit acestuia, România nu are o piaţă internă a autovehiculelor noi, lucru care constituie o slăbiciune. Maure spune că planurile Dacia Renault România vizează dezvoltarea activităţilor de inginerie şi tehnologie în România şi astfel şi crearea unor sisteme hibrid şi de vehicule autonome.

Nicolas Maure a vorbit şi de exodul personalului calificat din sector. „Trebuie să facem ceva ca să-i putem opri pe aceşti specialişti să rămână să lucreze în ţară”, a spus el.

În Bulgaria circulă o maşină nouă la 9 maşini vechi importate, în timp ce în România proporţia este de 1 la 3. În Polonia, proporţia este mai mică, de unu la doi, iar în Franţa importul de maşini rulate este chiar şi mai mic, spune Maure.

Citeşte mai departe pe Gândul

 

 

GALERIE FOTO Cum arată Dacia Duster de aproape 20.000 de euro. Printre opţiuni, tapiţerie de piele

VIDEO Testul la care Dacia Logan a ieşit mai bine ca Mercedes C350E

VIDEO Road-rage englezesc. Un şofer şi pasagerul lui atacă un motociclist şi nu se lasă până nu îl doboară

VIDEO Messi face reclamă la cea mai ieftină maşină

VIDEO Ce se întâmplă cu o maşină aflată pe dinamometru când explodează un cauciuc la 240 km/oră

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide