Record absolut – Tesla Model S a parcurs un milion de kilometri

Autor: Elena Luchian 01 dec. 2019 Știri auto

Aceasta este Tesla cu cel mai impresionant kilometraj din lume. Este vorba despre o limuzină Tesla Model S P85 care a parcurs peste un milion de kilometri în cei cinci ani de când a ieșit pe poarta uzinei.

GALERIE FOTO

Mașina a fost achiziționată în 2014 de un client din Germania. Hansjorg Eberhard von Gemmingen avea deja un Tesla Roadster când a cumpărat limuzina la mâna a doua, cu 30.000 de kilometri la bord. Gemminggen a sărbătorit atingerea bornei de un milion de kilometri alături de mai mulți fani ai brand-ului, la Stuttgart. Un reprezentant Guinness Book a fost de față pentru a omologa recordul impresionant al limuzinei.

Un calcul simplu arată că mașina electrică a parcurs 200.000 de kilometri pe an, 16.666 de kilometri pe lună și nu mai puțin de 547 de kilometri pe zi.

Model S al clientului german a trecut de câteva ori pe la service de-a lungul vieții sale de cinci ani. A început să aibă probleme cu bateria pe la 290.000 de kilometri. A durat aproape jumătate de an până când cei de la Tesla i-au înlocuit-o, așa că între timp, mașina  a funcționat cu o baterie provizorie, parcurgând cu aceasta peste 150.000 de kilometri.

Model S se află și la al patrulea motor electric, cel din urmă fiind montat când mașina avea 690.000 de kilometri la bord. Din fericire pentru proprietar, toate acestea au fost acoperite de garanție.

Pentru a-i asigura o viață cât mai lungă bateriei, proprietarul nu o lasă niciodată să se descarce complet și nici nu o încarcă la mai mult de 85% din capacitate.

Următorul său obiectiv este să atingă borna de un milion de mile (1,6 milioane de kilometri) cu Tesla Model S, apoi vrea să ajungă la două milioane de kilometri. Și Roadster-ul său este un veteran: kilometrajul mașinii cu două locuri arată 633.599 de kilometri, acesta fiind cel mai plimbat roadster Tesla de pe planetă. Doar mașina trimisă în spațiu de Elon Musk a parcurs o distanță mai mare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Twitter/Hansjorg Eberhard von Gemmingen



Comentarii
Inchide