Record de autonomie pentru o mașină cu hidrogen. Ce distanță a parcurs Hyundai Nexo cu un singur plin?

Autor: David Andrei 14 mai 2021 Știri auto

O mașină alimentată cu hidrogen a înregistrat un record de autonomie. Ce distanță a reușit să parcurgă un Hyundai Nexo cu un singur plin?

GALERIE FOTO

Un Hyundai Nexo condus de echipă de la Hyundai Australia a bătut recordul de autonomie pentru o mașină cu hidrogen, de 778 de kilometri, stability de francezul Bertrand Piccard în anul 2019.

Hyundai Nexo a parcurs distanța de la Melbourne la Broken Hill cu rezervorul sigilat.

Cifrele înregistrate sunt cu atât mai impresionante cu cât depășesc semnificativ autonomia declarată de producător. Hyundai menționează că al său Nexo poate rula până la 666 de kilometri, conform ciclului de testare WLTP. Performanța a depășit și obiectivul pe care echipa spera să-l atingă.

Un dispozitiv GPS a indicat 903,4 kilometri, în timp ce Google Maps a arătat și mai mult: 905 kilometri. Cei care au realizat testul au luat în considerare doar valoarea afișată de computerul de bord: 887,5 kilometri. Becul roșu, care îl avertiza pe cel aflat la volan că autonomia este pe final, s-a aprins după 796 kilometri.

Un pilot a obținut recordul de autonomie, la volanul modelului alimentat cu hidrogen Hyundai Nexo

La volanul lui Nexo s-a aflat pilotul de raliu Brendan Reeves. “Mereu mi-am dorit să dețin un record mondial. Dar nu mi-am imaginat niciodată că va fi vorba despre un astfel de record”, a spus Reeves după 13 ore și șase minute la volan. Viteza medie de pe parcursul experimentului a fost de 66,9 km/h. Nexo a consumat 6,27 kilograme de hidrogen.

Hyundai Nexo nu este disponibil încă pe piața din Austrialia, acolo unde a reușit recordul de autonomie pentru o mașină alimentată cu hidrogen. Instituții ale statului folosesc însă 20 de unități. Există o singură stație de încărcare în capitala Canberrra. O alta va funcționa în Brisbane până la sfârșitul acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide