Record de vânzări Daimler Trucks. Compania auto a vândut peste 500.000 de camioane în 2018

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Știri auto

Daimler Trucks, liderul mondial pe segmentul camioanelor, a înregistrat, în 2018, unul dintre cei mai buni ani în materie de vânzări din istorie. Conform rezultatelor iniţiale, volumul total de vânzări realizat la nivelul diviziei a crescut, atingând peste 500.000 de unităţi comercializate în 2018 (2017: 470.000).

Cifrele de vânzări finale vor fi comunicate public de Daimler AG în cadrul conferinţei anuale de presă, ce va avea loc pe data de 6 februarie 2019. Având în vedere condiţiile pozitive de piaţă, divizia Trucks a Daimler şi-a majorat numărul de livrări cu 11%, atingând aproximativ 466.900 unităţi la sfârşitul lunii noiembrie 2018, faţă de rezultatele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului precedent (ianuarie – noiembrie 2017: 422.500). 

Fiind liderul mondial pe segmentul vehiculelor comerciale, Daimler Trucks îşi propune să continue în 2019 inovarea în materie de conducere autonomă, electrică, conectată. Cu noul Actros, Mercedes-Benz Trucks a prezentat publicului, în cadrul Salonului Auto Internaţional pentru Autovehicule Comerciale IAA 2018, un autovehicul care atinge un nou nivel, în segmentul autocamioanelor, în materie de inovaţii tehnologice.

Noul Mercedes-Benz Actros cu Active Drive Assist este primul camion din producţia de serie care permite conducerea semi-autonomă (nivel 2) pe drumurile publice. Cu Active Drive Assist, noul Actros poate vira şi frâna în mod independent, mărind semnificativ nivelul de siguranţă în trafic, prin monitorizarea constantă a împrejurimilor. Mai mult, transmisia optimizată, sistemul MirrorCam care înlocuieşte oglinzile retrovizoare laterale şi funcţia de ultimă generaţie Active Brake Assist 5 fac ca noul Actros să fie unul dintre cele mai sigure şi eficiente camioane din segmentul din care face parte. 

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide