Record de vânzări Daimler Trucks. Compania auto a vândut peste 500.000 de camioane în 2018

Autor: Marius Vișan 28 ian. 2019 Știri auto

Daimler Trucks, liderul mondial pe segmentul camioanelor, a înregistrat, în 2018, unul dintre cei mai buni ani în materie de vânzări din istorie. Conform rezultatelor iniţiale, volumul total de vânzări realizat la nivelul diviziei a crescut, atingând peste 500.000 de unităţi comercializate în 2018 (2017: 470.000).

Cifrele de vânzări finale vor fi comunicate public de Daimler AG în cadrul conferinţei anuale de presă, ce va avea loc pe data de 6 februarie 2019. Având în vedere condiţiile pozitive de piaţă, divizia Trucks a Daimler şi-a majorat numărul de livrări cu 11%, atingând aproximativ 466.900 unităţi la sfârşitul lunii noiembrie 2018, faţă de rezultatele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului precedent (ianuarie – noiembrie 2017: 422.500). 

Fiind liderul mondial pe segmentul vehiculelor comerciale, Daimler Trucks îşi propune să continue în 2019 inovarea în materie de conducere autonomă, electrică, conectată. Cu noul Actros, Mercedes-Benz Trucks a prezentat publicului, în cadrul Salonului Auto Internaţional pentru Autovehicule Comerciale IAA 2018, un autovehicul care atinge un nou nivel, în segmentul autocamioanelor, în materie de inovaţii tehnologice.

Noul Mercedes-Benz Actros cu Active Drive Assist este primul camion din producţia de serie care permite conducerea semi-autonomă (nivel 2) pe drumurile publice. Cu Active Drive Assist, noul Actros poate vira şi frâna în mod independent, mărind semnificativ nivelul de siguranţă în trafic, prin monitorizarea constantă a împrejurimilor. Mai mult, transmisia optimizată, sistemul MirrorCam care înlocuieşte oglinzile retrovizoare laterale şi funcţia de ultimă generaţie Active Brake Assist 5 fac ca noul Actros să fie unul dintre cele mai sigure şi eficiente camioane din segmentul din care face parte. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide