Record de vânzări pentru Kia, în prima jumătate a anului 2018. Sportage rămâne cel mai bine vândut model

Autor: Marius Vișan 20 iul. 2018 Știri auto
Record de vânzări pentru Kia, în prima jumătate a anului 2018. Sportage rămâne cel mai bine vândut model

Kia Motors a înregistrat cele mai bune vânzări ale sale în Europa în primele şase luni ale anului, cu 264,010 unităţi* vândute în perioada ianuarie-iunie 2018. 

Performanţele companiei au fost susţinute în ultimele luni de lansarea noilor modele şi a sistemelor de propulsie avansate, electrificate. Mai exact, vânzările automobilelor Kia cu sisteme de propulsie avansate – cuprinzând vehicule hibride, plug-in hibride şi electrice – a crescut cu 46% faţă de anul anterior. În primele şase luni ale anului 2018 au fost vândute 27,507 vehicule electrice, reprezentând mai mult de 10% din toate vânzările Kia înregistrate în acest an.

A doua generaţie a familiei cee’d a depăşit vânzările modelului Picanto în ultima sa lună de vânzări, reluându-şi poziţia secundă de cel mai bine vândut automobil al gamei Kia, cu 39,354 unităţi vândute în Europa. Noul Kia Ceed a fost lansat în producţie în Slovacia, cu versiunile hatchback în cinci uşi şi Ceed Sportswagon aflate deja în curs de vânzare în multe ţări din Europa.

Vânzările modelului pentru oraş Kia Picanto au crescut cu 6% faţă de anul anterior, la 36,985 unităţi. Între timp, crossover-ul compact Stonic, lansat la începutul anului, a devenit deja al patrulea cel mai bine vândut model Kia în Europa, cu 30,779 unităţi vândute în primele şase luni. Topul cinci al celor mai bine vândute modele Kia, este încheiat de hatchback-ul Kia Rio, care a adunat 23,562 vânzări în acest an.

Stinger a contribuit de asemenea la creşterea Kia, cu mai mult de 2,000 de unităţi livrate clienţilor europeni până acum în acest an.

Sportage rămâne cel mai bine vândut model al brandului Kia în Europa.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide