Record mondial de viteză. Care este cea mai rapidă mașină din lume?

Autor: Elena Luchian 29 ian. 2021 Știri auto

S-a înregistrat un nou record mondial de viteză. Telenovela SSC Tuatara a luat sfârșit. Modelul american chiar este cea mai rapidă mașină din lume.

GALERIE FOTO

SSC Tuatara a devenit cea mai rapidă mașină de serie din lume. Hypercar-ul american tocmai a bătut recordul deținut de Koenigsegg Agera RS. Este însă, departe de viteza cu care producătorul SSC North America se lăuda în urmă cu o lună, după o tentativă care a avut loc în Nevada. Atunci chiar fondatorul companiei a anunțat că nu există nicio dovadă, pentru că înregistrările au fost distruse din greșeală la montaj. Cum era de așteptat, nimeni nu l-a crezut.

SSC Tuatara ar fi atins atunci 532,93 km/h. De această dată, americanii au fost nevoiți să se oprească la 460,4 km/h pe pista Centrului Spațial Kennedy din Florida. Astfel, Tuatara bate recordul deținut de Koenigsegg Agera R cu aproape 8 km/h.

“Vrem să ne asigurăm că aceasta este cea mai rapidă mașină de pe piață”, spune designerul modelului, Jason Castriota.

A fost martor la record și fondatorul și CEO-ul companiei, Jerod Shelby. Acesta este convins că dacă ar fi avut la dispoziție o pistă mai lungă și fără gropi, recordul ar fi fost și mai impresionant. El a fost nevoit să accelereze, dar și să frâneze pe o fâșâie de asfalt care măsoară aproximativ 3,7 kilometri (2,3 mile). Ultima parte de 1,6 kilometri (o milă) a fost folosită pentru frânare.

Obiectivul constructorului american este de a depăși bariera de 300 mph, echivalentul a 482,8 km/h.

La volan s-a aflat chiar proprietarul modelului, Larry Caplin.

SSC Tuatara în cifre

Hypercar-ul SSC Tuatara este pus în mișcare de un motor V8 twin-turbo de 6,9 litri, care dezvoltă 1.750 de cai putere. Resursele sunt expediate către puntea spate prin intermediul unei transmisii automate cu șapte trepte.

1,9 milioane de dolari este prețul de pornire al mașinii.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide