Cum să-ţi recuperezi permisul? Cazul unui român care a reușit în instanță

Autor: ProMotor 18 nov. 2019 Știri auto
Cum să-ţi recuperezi permisul? Cazul unui român care a reușit în instanță

Un şofer lăsat pieton şi-a recuperat permisul după ce a reuşit să-i facă pe judecători să aibă dubii cu privire la cele reţinute de poliţist în procesul verbal, scrie Adevărul.

Tribunalul Timiş a emis recent sentinţa finală într-un proces în care un şofer a contestat procesul-verbal prin care a fost lăsat fără permis pentru 90 de zile, pe lângă care se mai afla și o amendă de 1.300 de lei.

El a fost prins de radar cu viteza de 118 km/ora, cu 68 km/h mai mult față de cât prevede legea.

În primă instanţă, judecătorii au menţinut sancţiunea pe motiv că „petentul nu a făcut dovada existenţei unei alte situaţii de fapt cu privire la fapta contravenţională reţinută  în sarcina sa”.

Șoferul a contestat sentinţa

Şoferul a contestat sentinţa arătând că „după cum a fost întocmit procesul verbal, respectiv prin precizarea faptului ca am condus pe DN 59 km 36, cu viteza de 118 km/h, ar însemna ca orice indicator rutier de pe întreaga întindere a kilometrului 36 de pe DN 59 ar reprezenta o limitare a vitezei la 50 de km pe oră”.

„După cum se poate observa indicarea precisa a locului în care se afla cand am fost depistat cu o viteza superioara celei legale este esenţiala pentru individualizarea contravenţiei, intrucat pe km 37 activează mai multe indicatoare de limitare a vitezei pe diferite segmente, pe unele fiind l egala deplasarea inclusiv cu viteza de 100 km/h, si nu se afla pe km 36 unde a fost poziţionat conform procesului verbal de contravenţie. A se vedea proba video din înregistrarea radar depusa la dosar de către IJP Timiş, înregistrarea fiind integral filmata pe km 37 si nu pe km 36 menţionat in PV de contravenţie. Indicatorul amplasat ilegal nu poate fi folosit ca reper pentru întocmirea unui proces verbal de contravenţie legal”, se mai arată în acţiunea deschisă în instanţă de şofer.

Bărbatul a reuşit să îi convingă pe judecători să anuleze procesul-verbal de contravenţie.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide