Red Bull: Formula E funcționează pe motorină

Autor: ProMotor 31 dec. 2019 Știri auto

Austriecii de la Red Bull nu se tem că Formula E va duce la dispariția campionatului de Formula 1, atât timp cât „Formula E funcționează pe motorină”. Declarația aparține lui Helmut Marko, consultant al Red Bull GmbH Formula One și șeful programului de piloți al Red Bull.

Popularitatea curselor de Formula E este în creștere, o tendință normală în aceste vremuri în care mobilitatea electrică a ajuns la rang de religie. În plus, producătorii auto iubesc Formula E pentru că își pot construi o imagine eco prin participarea în acest campionat. Chiar dacă numărul spectatorilor nu se compară cu cel al curselor de Formula 1, mulți sunt de părere că pe viitor Formula E va înlocui F1 ca cel mai popular campionat în care producătorii vor arunca tot ce au mai bun din punct de vedere tehnologic.

E greu de imaginat în acest moment cum Formula E ar înlocui Formula 1 în inimile fanilor, chiar dacă pe termen lung toată lumea este de acord că Formula E, ca și electromobilitatea, va deveni spectacolul dominant în cursele de mașini. Ar fi suficient ca echipele principale să întoarcă spatele Formulei 1 și lucrurile s-ar schimba rapid.

Din fericire, echipa de Formula 1 Red Bull crede că Formula 1 nu trebuie să se teamă de ascensiunea campionatului de Formula E. Într-un interviu acordat publicației Die kleine Zeitung, Helmut Marko a declarat că Formula E, în ciuda pretențiilor ecologiste, folosește în secret generatoare alimentate pe motorină.

„Formula E nu reprezintă un concurent pentru Formula 1. Nu avem de ce să ne temem, atât timp cât se folosesc generatoare diesel  pentru a produce curentul electric necesar mașinilor” spune veteranul curselor auto, devenit între timp șef al programului de piloți la Red Bull.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide