Red Bull RB17 va fi lansat în 2024. Hypercar-ul va avea peste 1.200 CP și va fi creat special pentru circuit

Autor: Ionuț Vîlciu 09 ian. 2024 Știri auto

Red Bull urmează să prezinte hypercar-ul RB17 în decursul acestui an. Mașina desenată de Adrian Newey va fi creată exclusiv pentru uzul pe circuit.

Red Bull este echipa de învins în noua eră a Formulei 1. Cu 6 campionate mondiale la activ, echipa austriacă a dominat ultimii doi ani în Formula 1. Este dovadă că știu să construiască o mașină, însă au construit un singur tip până acum, anume monoposturi de Formula 1.

Potrivit Carscoops, Red Bull va prezenta primul său hypercar în decursul acestui an. Anunțată prima dată în 2022, această mașină nu va putea fi condusă pe drumurile publice, ci va fi destinată strict uzului pe circuit. Prezentată drept o mașină creată fără limite impuse, hypercar-ul de 1.250 CP a fost desenat de celebrul Adrian Newey, unul dintre cei mai de succes ingineri din Formula 1. Asemenea unei mașini de Formula 1, RB17 va folosi un sistem de propulsie hibrid.

Red Bull RB17 va avea un preț de peste 5 milioane de euro

Din păcate, multe dintre celelalte detalii importante legate de această mașină rămân secrete. Cu toate acestea, într-un interviu recent acordat pentru Sky Sports, directorul echipei Red Bull F1, Christian Horner, a spus că vom afla mai multe în acest an, când mașina va fi dezvăluită publicului. Rapoartele indică faptul că puterea va fi generată de un motor V8 twin-turbo care este construit de un producător ce nu a fost numit. Motorul termic va fi asistat de un sistem de recuperare a energiei, așa cum vedem și în Formula 1, care să umple golurile de cuplu.

Newey a spus anterior că țintește o greutate redusă de doar 900 kg, ceea ce ar fi o performanță impresionantă. Acest lucru îl face mai ușor decât Aston Martin Valkyrie AMR Pro, care a fost proiectat cu contribuția sa. Red Bull intenționează să construiască un total de 50 de RB17 la o rată de 15 pe an, livrările începând din 2025. Estimările sugerează că va costa circa 5 milioane de lire sterline, aproximativ 5,8 milioane de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Red Bull


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide