Renault 12, sora Daciei 1310, dă lecții mașinilor moderne. A urcat fără probleme o rampă acoperită cu zăpadă – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 dec. 2023 Știri auto

Renault 12, sora Daciei 1310, urcă fără probleme o rampă acoperită cu zăpadă, în ciuda faptului că mașini mult mai noi nu au mai putut înainta.

Un exemplar de Renault 12, baza Daciei 1300/1310, a reușit să urce pe un drum înghețat. Populara mașină a navigat cu brio pe drumul acoperit cu zăpadă, pe care unele mașini mult mai noi nu au mai putut înainta.

Evenimentul a fost surprins în Turcia, țară în care ninsorile nu au loc atât de des. Cu toate acestea, în ultima perioadă, ninsorile au adus o cantitate importantă de zăpadă ce s-a așternut pe drumuri, ceea ce i-a luat pe unii șoferi prin surprindere.

Momentul în care bătrâna Dacie traversează fără probleme un drum acoperit cu zăpadă

Întâmplarea a fost surprinsă de un șofer de autobuz pe o autostradă, pe o porțiune cu o urcare dificilă, ce părea să creeze probleme pentru majoritatea vehiculelor de acolo. Unele mașini erau oprite pe marginea drumului, incapabile să urce, în timp ce altele avansau cu efort, relatează DailyDriven.

În situația dată, o mașină foarte cunoscută printre români, Dacia 1310, ce în Turcia era comercializată sub numele oficial de Renault 12, a urcat rampa acoperită de zăpadă fără vreo problemă. Din punct de vedere tehnic, Dacia 1310 și Renault 12 sunt mașini aproape identice, dar există câteva diferențe de ordin estetic între cele două mașini, bineînțeles. Renault 12 a fost fabricat în Turcia până în anul 2000.

Intuim că mașina era echipată cu anvelope corespunzătoare, de iarnă, element care nu ar trebui să lipsească de pe nici o mașină în sezonul rece. La această urcare de succes suntem siguri că a contribuit și un șofer abil, care a gestionat bine situația și manevrat mașina cum se poate mai bine pe suprafața alunecoasă. Din videoclip am putut observa că șoferul și-a luat ceva avânt pentru a urca și a menținut viteza pentru a duce la bun sfârșit urcarea.

Întregul videoclip poate fi urmărit AICI:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Trafic Moldova / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide