Renault 5 Prototype este noua imagine a mărcii franceze. Renaulution a început!

Autor: George Cristea 14 ian. 2021 Știri auto

Renault a prezentat noua strategie a mărcii sub conducerea lui Luca de Meo, aceasta purtând o denumire sugestivă: Renaulution. Odată cu aceasta, francezii au prezentat conceptul Renault 5 Prototype, care este noua imagine a mărcii.

Intră în Galeria FOTO

Renault dă startul noii ere sub conducerea lui Luca de Meo prin prezentarea conceptului Renault 5 Prototype, o reinterpretare modernă a iconicului model francez. Acesta va avea, desigur, propulsie electrică, marcând astfel ambițiile crescute ale mărcii franceze în domeniul mobilității electrice.

După cum sugerează denumirea, Renault 5 Prototype se află într-o fază avansată a dezvoltării viitorului model electric Renault. Acesta va concura cu alte modele de inspirație retro de pe piață, printre care Honda e, Fiat 500e sau Mini electric. Șeful Renault, Luca de Meo, promite însă un preț de comercializare mult mai accesibil. Renault merge mai departe și vorbește de „democratizarea mașinii electrice” în Europa.

Silueta familiară a lui Renault 5 a fost adusă în secolul XXI prin semnătura luminoasă a farurilor și a stopurilor spate, ca și prin alte elemente contemporane de design. Renault 5 Prototype este un vehicul compact de oraș, plin de șarm, care propulsează în viitor unul dintre succesele atemporale ale Renault și îi conferă un aspect modern, 100% electric.

Renault 5 Prototype, o nouă imagine a mărcii franceze sub bagheta lui Luca de Meo. Renaulution!

Mașina păstrează aerul simpatic al înaintașului său, cu o caroserie galbenă foarte „pop”. Abordarea modernă este evidentă în finisajele și materialele alese, care sunt inspirate din lumea electronicii, a mobilierului și a sportului. Elementele de stil preluate din designul original ascund funcții foarte moderne: admisia de aer din capotă ascunde trapa de încărcare, blocurile optice din spate încorporează deflectoare aerodinamice, iar proiectoarele de ceață din bara de protecție au devenit lumini de zi.

Interiorul nu a fost prezentat, așa cum nu a fost prezentat nici interiorul conceptului Dacia Bigster, lansată în același timp. Din fotografii poate fi remarcat un panou digital transparent deasupra planșei de bord. La fel de misterioase sunt și detaliile tehnice ale viitorului model. Cu siguranță, timpul a fost mult prea scurt de la venirea lui Luca de Meo și Gilles Vidal la Renault pentru ca Renault 5 Prototype să prindă o formă mai concretă.

Nu știm dacă viitorul model de serie va purta aceeași denumire numerică, sau va fi lansat ca succesor al lui Clio sau chiar Zoe. Ce putem bănui este că acesta va fi un model de clasă mică, realizat pe platforma electrică CMF-B EV.

În gama sa, Renault va căuta atât să electrifice, cât și să-și optimizeze mixul de produse. O repoziționare va permite brandului să recâștige un loc marcant în segmentul C, consolidându-și în același timp poziția de lider în segmentul B. 14 noi modele vor fi lansate până în 2025 (șapte electrice și șapte în segmentele C și D) cu ambiția că aceste segmente superioare să reprezinte 45% din vânzări până în același an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide