Renault a adus Sandero RS în Europa. Pe când de la Dacia?

Autor: George Cristea 14 dec. 2020 Știri auto

Renault a adus Sandero RS în Europa, iar asta a fost suficient pentru a aprinde imaginația fanilor Dacia. Imaginile au fost publicate pe contul de Instagram al Renault Sport, divizia de performanță a producătorului francez.

Intră în Galeria FOTO

Sandero RS rămâne, cel puțin deocamdată, o mașină pentru America de Sud, dar cei de la Renault Sport au decis să se joace cu nervii fanilor Dacia publicând pe contul de Instagram o galerie cu mașina fotografiată pe străzile Parisului. Mesajul este unul laconic și misterios, cei de la Renault Sport vorbind de un model „proiectat în Franța cu motorsportul în ADN”. Dincolo de acest mesaj, rămâne neclar motivul din spatele acestei acțiuni de PR.

Fanii Dacia cer insistent o versiune sportivă pentru Sandero, în special după lansarea lui Sandero RS pe continentul sud-american, în 2015. Renault Sandero RS  a beneficiat de un facelift anul trecut, dar a rămas până acum o afacere latino-americană, fără perspective de a fi comercializat în Europa. Unul dintre motive ar fi motorul de 2,0 litri de sub capotă, moștenit de la Clio RS din anii 2000 și care nu îndeplinește condițiile de mediu impuse astăzi în Europa. Totuși, Renault are în garaj propulsoare moderne – fanii Dacia s-ar mulțumi chiar și cu unitatea de 1,33 litri de pe Duster, care dezvoltă 150 CP.

Dacia a exclus vehement oferirea unei motorizări mai puternice pe Sandero. Prin vocea directorului său de marketing, Mihai Bordeanu, Dacia spune că această decizie este una asumată, luată în acord cu dorințele clienților Dacia.

Sandero RS în Europa: Care sunt șansele?

Revenind la imaginile postate de Renault Sport pe Instagram, acestea au stârnit, desigur, reacții din partea fanilor.  La întrebarea referitoare la posibilitatea comercializării în Europa a unei versiuni sportive a lui Sandero, Renault Sport a oferit un răspuns evaziv: „Nu este prevăzut pentru Europa, dar Renault Sport este un constructor francez, astfel că am fotografiat modelele noastre în Franța, pentru moment :)”. Orice ar însemna asta…

Fotografiile pot fi doar o încercare de conectare a clienților din America de Sud la cultura franceză prin intermediul lui Sandero RS, după cum pot fi la fel de bine o încercare de testare a pieței în vederea lansării unei versiuni sportive în gama Dacia. Timpul va decide. Ceea ce este cert acum este că Renault nu mai are în Europa niciun model sportiv în segmentul B, iar dacă va decide în acest sens, probabil că nu va fi un model Dacia.

Noua generație a lui Sandero a aprins deja imaginația fanilor Renault din America de Sud. Artistul brazilian Kleber Silva a prezentat un desen al viitorului Sandero RS realizat pe baza generației a treia a modelului, lansată anul acesta în Europa.

sursa: Profit.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Instagram / Renault Sport



Comentarii
Inchide