Renault a prezentat Arkana, SUV-ul coupe bazat pe arhitectura lui Dacia Duster – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 24 mai 2019 Știri auto

Renault a prezentat versiunea de producţia a modelului Arkana, un SUV coupe destinat pieţei ruse şi nu numai.

Arkana va fi construit în fabrica Renault de lângă Moscova şi va intra la vânzare în Rusia în vara acestui an.

Renault Arkana foloseşte arhitectura modelului Dacia Duster, la fel ca şi crossoverul Captur.

Constructorul francez spune că Arkana, care măsoare 4,5 metri lungime va avea capacităţi off-road, alături de o gardă la sol de 20 cm, un unghi de atac de 17 grade şi unul de degajare de 25 de grade.

Renault Arkana va fi disponibil şi cu tracţiune integrală şi jante de aliaj pe 17 inchi. Propulsorul oferit pe piaţa din Rusia va fi pe benzină, de 150 de cai-putere, construit alături de Daimler, fiind probabil vorba despre motorul de 1,3 litri oferit şi pe Dacia Duster în trepte de 130 şi 150 CP.

La interior, Arkana va avea un sistem de infotainment cu ecran tactil de 8 inchi care suportă Android Auto, Apple Car Play şi Yandex Auto – o nouă colaborare anunţată de Renault săptămâna aceasta. Renault va folosi pe piaţa din Rusia sistemul Yandex pentru navigaţie, asistenţă vocală şi muzică.

Renault este al patrulea brand după vânzări în Rusia, după Lada, Kia şi Hyundai. Vânzările companiei au crescut cu 5% în aprilie, la 12.543 de unităţi.

Renault, Nissan şi Lada deţin o treime din piaţa rusă, care a revenit pe creştere în ultimele 18 luni, după ce şi-a pierdut aproape jumătate din volum.

Arkana va fi disponibil treptat şi pe alte pieţe, începând cu Coreea de Sud. Modelul va fi construit şi la Busan, se va numi Renault Samsung Inspire, şi va fi disponibil începând cu 2020. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide