Renault Alpine şi Caterham – un nou parteneriat pentru maşini sport de excepţie

Autor: Oraan Mărculescu 05 nov. 2012 Știri auto
Renault Alpine şi Caterham – un nou parteneriat pentru maşini sport de excepţie

Noul mariaj din lumea auto, chiar dacă are proporţii mici, va avea implicaţii serioase în ce priveşte imaginea sportivă a Renault Alpine, respectiv Caterham. Parteneriatul se explică prin dorinţa celor de la Renault de a readuce Alpine în atenţia pasionaţilor de maşini sport, în timp ce, de partea cealaltă, Caterham căuta o soluţie cât mai bună pentru a-şi asigura viitorul în condiţii de criză auto.

În altă ordine de idei, atât Renault, cât şi Caterham sunt implicate în Formula 1 (unde motoarele francezilor şi-au creat deja o foarte bună reputaţie), deci pedigree-ul viitoarelor modele sport va fi asigurat fără probleme.

Investiţiile în noile modele vor fi împărţite 50:50 între Renault Alpine şi Caterham Group, iar locul unde vor fi produse noile maşinile sport este chiar fabrica Renault de la Dieppe, cunoscută pentru construcţia modelelor RenaultSport.

De altfel, directorul noii companii Automobiles Alpine Caterham va fi fostul director RenaultSport, Bernard Olivier. Un alt lucru de menţionat este faptul că modelele produse în cadrul acestui parteneriat vor fi diferenţiate la nivelul aspectului, fiecare urmând a beneficia de trăsături specifice.

Compania Alpine a fost fondată în 1955 de pilotul Jean Redele, cel mai cunoscut model fiind celebrul Alpine A110. Alpine a cunoscut o perioadă de glorie în motorsport în anii ’70, însă în epoca modernă a fost ”pusă la naftalină”.

Caterham a luat fiinţă tot în anii ’50, primul model, Seven, fiind conceput ca o maşină de curse veritabilă, filosofia simplităţii şi pasiunii fiind continuată până în zilele noastre nealterată.

Prin urmare, francezii şi englezii îşi dau mâna pentru a oferi pasionaţilor noi modele sport care se anunţă foarte interesante, dat fiind că vorbim de două nume specializate pe producţia de nişă.

CREDEŢI CĂ VA AVEA SUCCES NOUL PARTENERIAT RENAULT ALPINE – CATERHAM?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide