Cât costă Renault Arkana în Rusia? Este mult mai ieftin decât în România, dar…

Autor: David Andrei 18 mai 2021 Știri auto

Renault a anunțat prețul versiunii de bază a modelului Renault Arkana în Rusia. Cel de acolo este mult mai ieftin decât ceea ce primim noi în România. Dar mașina dedicată clienților ruși este cu totul alta.

GALERIE FOTO

Renault Arkana în versiune de bază, disponibil pe piața din Rusia, are motorizarea 1.6 MPI. Este un motor preluat din gama Nissan, care dezvoltă 116 cai putere și un cuplu de 154 Nm. Unitatea expediază resursele către puntea față prin intermediul unei transmisii manuale cu cinci rapoarte. Arkana 1.6 MPI 4×2 nu se vinde în statele membre ale Uniunii Europene pentru că nu respectă normele de emisii.

Această versiune pornește de la 1.246.000 de ruble în Rusia, echivalentul a 13.818 euro. În România, cel mai accesibil SUV coupe cu logo Renault 24.100 de euro. Este, așadar, cu aproape 10.300 de euro mai scump decât Arkana entry-level primit de clienții români.

Rușii mai primesc o versiune, TCe 150, cu 150 de cai putere și  transmisie automată CVT X-Tronic, pentru care discuțiile pornesc de la 1.381.000 de ruble, adică 15.320 de euro.

Tot în Rusia, Arkana este disponibil și cu tracțiune integrală. În Europa, modelul poate fi comandat exclusiv cu tracțiune față.

Renault Arkana din Rusia, total diferit față de cel din România și din statele membre UE

Renault Arkana care se vinde în Rusia este total diferit față de cel disponibil în România și în alte state membre ale Uniunii Europene. În primul rând, Arkana pentru construit pentru clienții ruși are la bază platforma B0, pe care este construită și Dacia Duster. Cel din țara noastră este construit pe platforma nouă, CMF-B, aceeași folosită pentru noile Dacia Logan și Sandero.

Modelul este disponibil aici cu motorizările TCe 140 EDC cu motor 1,33 turbo cu 140 de cai putere, și E-Tech 145, cu sistem hibrid și 145 de cai putere. Clienții români pot alege una dintre echipările Zen, Intens sau RS Line.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide