Renault Arkana, unul dintre cele mai frumoase SUV-uri coupe, ajunge și în Europa

Autor: Marius Vișan 23 sept. 2020 Știri auto

Noul Renault Arkana combină caracteristicile unui SUV și ale unui model coupé. Principalele atracții ar fi tehnologie hibridă avansată, o poziție de condus înaltă, spațiul interior generos și un stil distinctiv. Modelul va fi lansat în Europa în prima jumătate a anului 2021.

Noul Renault Arkana sfidează codurile tradiționale ale pieței SUV-urilor din Europa, cu un design rezervat până acum vehiculelor din segmentul premium.

Echipată cu roți mari cu un diametru de 690 mm, Arkana măsoară 4.568 mm în lungime, 1.571 mm în înălțime și are un ampatament de 2.720 mm.

Farurile full-LED au semnătura luminoasă în forma literei C, specifică modelelor Renault, și exemplifică designul elegant și dinamic al noului Arkana. Partea din spate a mașinii afișează, de asemenea, semnătura luminoasă în forma literei C, cu o linie care se extinde pe întreaga lățime a hayonului, subliniind liniile întinse, dar elegante, și aspectul distinctiv al noului Arkana.

Cum este noul Renault Arkana la interior?

Interiorul noului Renault Arkana se adresează deopotrivă şi familiilor, atât prin spațiul oferit, cât și prin volumul generos de încărcare. Echipat cu una dintre cele mai mari suprafețe de afișare din categoria sa, prin cele două ecrane de care dispune.

Versiunea R.S. Line se remarcă printr-un interior special, cu o planșă de bord și cu finisaj carbon al portierelor interioare, o linie roșie care traversează bordul în partea superioară și un plafon negru. Cusăturile roșii, tapițeria mixtă din piele/ imitaţie de piele întoarsă și panourile portierelor, în timp ce o dungă de culoare roșie scoate în evidență culoarea centurilor de siguranță. În completarea pachetului vin setul de pedale din aluminiu, schimbătorul electronic al cutiei de viteze – e-shifter (cu motorizarea E-TECH Hybrid) și logourile R.S. Line.

Ce motorizari vor fi disponibile?

Noul Renault Arkana este echipat cu o ofertă hibridă unică în segmentul său, cu motorul E-TECH Hybrid 140 CP și 1.3 TCe 140 și TCe 160 cu sistem micro-hibrid de 12V.  Versiunea E-TECH Hybrid a noului Arkana poate oferi schimbătorul de viteze electronic (e-shifter – fără cablu de transmisie mecanică) care se găsește pe versiunile superioare ale noului Espace și Captur.

Echiparea R.S. Line va fi disponibilă pe noul motor E-TECH Hybrid al modelului Arkana, atât în combinaţie cu motorul pe benzină TCe 140, cât și cu viitorul motor TCe 160.

Renault Arkana va fi disponibil și cu motoare aspirate TCe

Noul Arkana va fi echipat cu un motor aspirat TCe cu o capacitate cilindrică de 1,3 litri, în patru cilindri. Combinat cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC, acesta va fi disponibil mai întâi în versiunea de 140 CP, apoi ca versiune de 160 CP.

Modelul are o caracteristică unică, nouă, sub capotă, un motor TCe micro-hibrid cu o capacitate cilindrică de 1,3 litri, cu un sistem suplimentar de alternator-starter asociat cu o baterie Litiu-Ion de 12V aflată sub scaunul pasagerului.

Această tehnologie îmbunătățește funcția Stop & Start și permite regenerarea energiei în timpul decelerării. De asemenea, asistă motorul în cele mai mari faze de consum de combustibil, la pornire sau la accelerare. Reduce consumul de combustibil și emisiile de CO2 și asigură o repornire mai lină a motorului și un confort mai mare la conducere.

Motorul aspirat TCe 140 cu o capacitate cilindrică de 1,3 litri eliberează un cuplu de 260 Nm disponibil de la 1.600 rpm și asigură combinația perfectă între consumul de combustibil, manevrabilitate și confort la volan.

Intră în Galeria Foto

Noul Renault Arkana, unul dintre cele mai frumoase SUV-uri coupe, ajunge și în Europa
Noul Renault Arkana, unul dintre cele mai frumoase SUV-uri coupe, ajunge și în Europa

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide