Renault Clio Lutecia – Ediția specială care nu este și pentru români

Autor: Elena Luchian acum 1 an Știri auto

Renault lansează noul Clio Lutecia. Este o ediție specială care nu va ajunge și la români. Doar 300 de unități vor fi construite.

GALERIE FOTO

Renault Clio Lutecia Limite Edition. Este denumirea ediției speciale pe care francezii o lansează în Regatul Unit. Este ușor de recunoscut modelul. Este vopsit în Diamond Black Metallic și prezintă accente contrastante aurii. Acestea se pot observa în grila radiatorului, pe carcasele oglinzilor, pe pragurile laterale și în bara spate.

Modelul vine cu o echipare exclusivistă, care sporește confortul și siguranța. Este chiar peste versiunea R.S. Line. Această ediție specială poate fi comandată doar cu motorizarea TCe 90.

Mașina este echipată cu jante din aliaj Viva Stella de 17 inci. La bord apar un volan încălzit îmbrăcat în piele și scaune încălzite. Cel aflat la volan va beneficia de prezența unui instrumentar de bord digital de 7 inci și a unui ecran tactil de 9,3 inci, care redă sistemul EASY LINK cu navigație prin satelit.

Sistemul MULTI-SENSE include lumină ambientală și moduri de rulare. Senzori de parcare în față, o cameră pentru deplasarea în marșarier, frână de parcare electronică și autohold și geamuri electrice completează lista de dotări.

Ce este Lutecia din denumirea ediției speciale Renault Clio?

Francezii au ales denumirea Lutecia pentru ediția specială limitată pentru că este o denumire care redă eleganța, dar și tradiția. Lutecia Parisiorum era numele orașului antic, predecesor al Parisului de astăzi.

În Regatul Unit, Renault Clio Lutecia va porni de la 20.200 de lire sterline, echivalentul a 23.726 euro. Mașina poate fi comandată deja. Primii clienți o vor primi începând cu luna septembrie.

Cei care nu vor un Clio exclusivist, se pot orienta către celelalte echipări disponibile în Regatul Unit, diferite de cele pe care le pot comanda clienții români. Este vorba despre Play, Ionic, S Edition și R.S. Line.
Comentarii
Inchide