Cât costă Renault Clio prin Programul Rabla? Ajunge la preț de Dacia Sandero Stepway

Autor: Elena Luchian 27 aug. 2021 Știri auto

Renault Clio este cel mai accesibil model din portofoliul actual al producătorului francez. Dar cât costă prin Programul Rabla?

GALERIE FOTO

Pe piață de mai bine de 30 de ani, Renault Clio are în palmares și două titluri “Mașina anului în Europa”, obținute în 1991 și în 2006.

Cu nume inspirat de una dintre cele nouă muze din mitologia greacă, modelul și-a demonstrat versatilitatea de-a lungul anilor. Mai mult, nu de puține ori s-a aflat pe primul loc în topul celor mai bine vândute modele din Europa, mergând bară la bară cu Golf de la Volkswagen.

În prezent, pe piața din România, Renault Clio V, testat și de echipa ProMotor, poate fi comandat cu un preț de pornire de 12.780 de euro. Este o sumă trecută în dreptul versiunii cu o motorizare cunoscută românilor de la Dacia Logan și Sandero. Este vorba despre SCe 65 cu motorul de 1.0 litru, care dezvoltă 65 de cai putere și un cuplu de 95 Nm.

Unitatea este cuplată la o transmisie manuală cu cinci rapoarte. Constructorul din Hexagon îi trece în cont un consum mixt de doar 5,1 l/100 km. Este un aspect extrem de atrăgător pentru clienții din România.

Ce primești când cumperi un Renault Clio prin Programul Rabla?

Cei care bifează echiparea de bază, Life, vor primi mașina cu jante din oțel de 15 inci și o roată de rezervă de dimensiuni normale, o dotare tot mai rară pe piață. Un sistem de aer condiționat cu reglaj manual, oglinzi electrice și încălzite și un port USB se regăsesc pe lista de dotări. Renault Clio este echipat și cu frânare automată de urgență și cu funcție de apelare a numărului de urgență 112.

Ca și în cazul modelelor de la Dacia, singura nuanță inclusă în preț este Blanc Glacier. Toate celelalte adaugă 410 euro la prețul de bază.

Și această versiune poate fi achiziționată prin Programul Rabla. Subvenția de la stat scade automat din prețul de listă 7500 de lei, echivalentul a aproximativ 1.520 de euro.

Astfel că cei interesați pot achiziționa un Renault Clio cu 11.260 de euro. Este un preț similar cu ccel propus de Dacia pentru Sandero Stepway. Mașina românească vine, în schimb, cu 90 de cai putere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide