Renault Clio sărbătorește 30 de ani de carieră

Autor: George Cristea 24 aug. 2020 Știri auto

Renault Clio sărbătorește 30 de ani de carieră, încununați la a cincea generație cu introducerea primului sistem hibrid de propulsie în gama producătorului francez.

Intră în Galeria FOTO

Lansat în 1990, Renault Clio a devenit rapid cel mai vândut model al Grupului Renault la nivel mondial. În cei 30 de ani de carieră, modelul de clasă mică al francezilor a convins peste 15 milioane de cumpărători. Mașina preferată a francezilor, de departe, Renault Clio a ajuns în 2013 liderul segmentului B în Europa.

De-a lungul anilor, Renault a reușit să păstreze ADN-ul care i-a oferit succesul citadinei sale. A păstrat însă de fiecare dată elementul definitoriu al generațiilor anterioare. Cu a cincea generație, Renault Clio păstrează tradiția de a folosi tehnologii din segmentele superioare, introdusă de primul Clio. În plus, rămâne spațios și confortabil, așa cum a devenit cunoscut Clio II, și are o calitate de fabricație excelentă, așa cum s-a impus Clio III. Nu în ultimul rând, păstrează linia de design care l-a propulsat pe Clio IV la vârful segmentului său și a asigurat succesul întregii game Renault actuale.

Renault Clio: Două premii European Car of the Year în 30 de ani de carieră

Renault Clio a fost primul model din istoria competiției European Car of The Year care a câștigat râvnitul trofeu de două ori. S-a întâmplat prima oară în 1991 cu prima generație și apoi istoria a fost rescrisă în 2006 de Clio III.

Astăzi, citadina de segment B merge chiar mai departe și scrie o nouă pagină în istoria sa prin oferirea tehnologiei inovatoare E-TECH Hybrid. A cincea generație Renault Clio inaugurează o platformă modulară, botezată CMF-B. Aceasta a fost proiectată pentru a oferit posibilitatea electrificării, grației tehnologiei E-Tech Hybrid. Versiunea hibridă a fost prezentată la începutul anului la Bruxelles și o vom putea conduce în curând în România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide