Renault (Grand) Modus

Autor: Silviu Draganescu acum 15 ani Știri auto

Deşi nu s-a bucurat de un real succes în România, Modus a fost o maşină ce şi-a făcut uşor simţită prezenţa pe străzile din Europa de Vest. Iar Renault a pregătit pentru modelul său de clasă mică un facelift, ocazie cu care a adăugat o nouă versiune de caroserie. Urmând reţeta aplicată la Scenic şi Espace, Renault a mărit caroseria modelului de bază în parte din spate, transformând micuţa citadină într-un Grand Modus.

În noua configuraţie, acesta are un volum al portbagajului de 410 ltri, mai mare cu 50% comparativ cu versiunea de bază. Gradul de modularitate internă este la cote înalte, începând de la bancheta spate fracţionabilă 60:40 şi terminând cu numeroasele spaţii de depoziate montate peste tot în interior. Cu o lungime de 4034 mm, Grand Modus reuşeşte să păstreze dimensiuni suficient de compacte pentru deplasarea în mediul urban, pentru cei nemulţumiţi existînd versiunea de bază cu o lungime de 3873 mm.

Construite pe baza platformei B din cadrul alianţei Renault Nissan, Grand Modus şi noul Modus vor fi asamblate la fabrica din Spania de la Valladolid, urmând să fie vândute începând cu anul viitor.
Comentarii
Inchide