Renault Morphoz – Cum vor arăta modelele francezilor în viitor?

Autor: Elena Luchian 02 mart. 2020 Știri auto

Renault Morphoz este conceptul care anticipează electromobilitatea viitorului în viziunea constructorului francez, dar și apariția unei noi familii de modele cu emisii zero, începând cu 2021. Morphoz este un transformer real, adaptându-și forma și dimensiunea în funcție de necesitățile șoferului.

Galerie foto

În modul standard “City”, Morphoz este un crossover cu o lungime de 4,4 metri și un ampatament de 2,7 metri. O baterie cu o capacitate de 40 kWh îi asigură o autonomie de 400 kilometri.

Ampatamentul său se extinde, la fel și capota, și portbagajul. Mașina ajunge astfel la o lungime de 4,8 metri și un ampatament de 2,9 metri, oferind mai mult spațiu celor care iau loc pe bancheta din spate, dar și pentru bagaje. O baterie nouă, cu o capacitate mai mare, de 50 kWh, poate fi amplasată în podea. Modificarea se întâmplă în modul “Travel”, pentru o autonomie de 700 kilometri.

Atunci când nu sunt utilizate, bateriile pot stoca energie din surse regenerabile sau pot alimenta iluminatul stradal și clădirile din zonă.

Morphoz este construit pe platforma modulară CMF-EV, rezervată vehiculelor electrice dezvoltate de Renault și Nissan.

Cu look futurist, Renault Morphoz are însă o cabină cu accente retro. Volanul are o formă angulară, iar scaunele își pot schimba poziția. Se regăsesc la bord materiale reciclate, iar bordul și consola centrală sunt realizate din lemn. Materialul care îmbracă scaunele și plasticul care acoperă podeaua sunt realizate din borcane de iaurt.

Conceptul prezintă funcții de rulare autonomă Nivelul 3.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide