Renault – Ce se întâmplă cu motoarele diesel ale companiei?

Autor: David Andrei 27 apr. 2021 Știri auto

Grupul Renault a luat decizia după ce a scos propulsia diesel din gamele mai multor modele, inclusiv noile Dacia Logan și Sandero. Ce se va întâmpla cu motoarele diesel ale companiei?

GALERIE FOTO

Grupul Renault i-a luat prin surprindere pe fanii Dacia atunci când a lansat noile Logan și Sandero. Modelele nu sunt disponibile cu propulsie diesel, atât de apreciată de clienți de-a lungul anilor. Unitatea 1.5 dCi a dispărut din ofertă.

Șefii grupului auto au luat decizii importante cu privire la motoarele diesel. Potrivit Reuters, CEO-ul Luca de Meo a anunțat, în cadrul unei întâlniri cu acționarii, că Renault nu va mai dezvolta motoare diesel.

Va face în schimb, eforturi de a le îmbunătăți pe cele existente. Se vor reduce astfel investițiile în acest tip de propulsie, resursele financiare fiind redirecționate către electromobilitate. Această măsură va contribui decisiv și la reducerea valorilor de emisii la nivelul întregii game.

Uzina din Franța care produce motoarele diesel va construi unități electrice

Pentru început, cea mai mare uzină care produce motoarele diesel a companiei, cea din Tremery, Franța, va face tranziția de la producția de unități termice la producția de unități electrice. Decizia are la bază scăderea înregistrată de motoarele diesel în urma scandalului emisiilor, care a izbucnit în 2015, dar și normele tot mai dure privind emisiile, impuse în statele membre UE.

Această schimbare îi afectează însă pe angajații uzinei din Tremery. 3000 de persoane lucrează în prezent acolo, dar numărul lor se va reduce semnificativ. Acest lucru se va întâmpla pentru că motoarele electrice se produc folosind un număr de componente mult mai mic decât cele diesel.

Mai mult, Renault și-a stabilit un obiectiv în privința electrificării. Până în anul 2025, 65% dintre unitățile vândute în Europa vor fi vehicule electrificate. Până în 2030, cota acestora ar trebui să ajungă la 90%.

Renault vizează să ajungă la 350.000 de mașini electrice și hibride vândute anul acesta.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide