Renault-Nissan şi Daimler pregătesc un nou motor pe benzină de 1,3 litri

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Renault-Nissan şi Daimler au semnat un parteneriat pentru fabricarea unui nou motor pe benzină, turbo, de 1,3 litri, scrie 0-100.hotnews.ro. Vor fi disponibile puteri de 85 kW/115 CP, 103 kW/140 CP şi 118 kW/160 CP. Primele modele care vor beneficia de acest motor vor fi Renault Scenic şi Renault Grand Scenic, iar din 2018 lista de masini va creste. Versiunea de 85 kW/115 CP va putea fi comandată doar cu transmisie manuală, iar variantele de 103 kW/140 CP şi 118 kW/160 CP vor putea fi combinate atât cu o cutie de viteze manuală, cât şi cu una automată cu dublu ambreiaj (EDC). Deşi este doar un zvon, este de aşteptat ca noul motor de 1,3 litri să îl înlocuiască pe cel de 1,2 litri (TCe 125, TCe 130).  

Datorită mai multor inovaţii dezvoltate de Alianţă, noul motor are o tehnologie de acoperire a cilindrilor dezvoltată de Nissan pe GT-R, despre care se spune că îmbunătăţeşte eficienţa prin „reducerea fricţiunii şi optimizarea transferului de căldură”. De asemenea, a crescut presiunea directă de injecţie a combustibilului, iar camera de combustie a fost mărită pentru un amestec îmbunătăţit de carburant / aer. 

Renault susţine că această unitate nu numai că oferă un cuplu mai mare la turaţii reduse, dar şi un cuplu mai liniar la turaţii ridicate, mărind astfel confortul de conducere şi oferind un răspuns mai bun la acceleraţie.Comentarii
Inchide