Renault-Nissan şi Daimler pregătesc un nou motor pe benzină de 1,3 litri

Autor: Marius Vișan 08 dec. 2017 Știri auto

Renault-Nissan şi Daimler au semnat un parteneriat pentru fabricarea unui nou motor pe benzină, turbo, de 1,3 litri, scrie 0-100.hotnews.ro. Vor fi disponibile puteri de 85 kW/115 CP, 103 kW/140 CP şi 118 kW/160 CP. Primele modele care vor beneficia de acest motor vor fi Renault Scenic şi Renault Grand Scenic, iar din 2018 lista de masini va creste. Versiunea de 85 kW/115 CP va putea fi comandată doar cu transmisie manuală, iar variantele de 103 kW/140 CP şi 118 kW/160 CP vor putea fi combinate atât cu o cutie de viteze manuală, cât şi cu una automată cu dublu ambreiaj (EDC). Deşi este doar un zvon, este de aşteptat ca noul motor de 1,3 litri să îl înlocuiască pe cel de 1,2 litri (TCe 125, TCe 130).  

Datorită mai multor inovaţii dezvoltate de Alianţă, noul motor are o tehnologie de acoperire a cilindrilor dezvoltată de Nissan pe GT-R, despre care se spune că îmbunătăţeşte eficienţa prin „reducerea fricţiunii şi optimizarea transferului de căldură”. De asemenea, a crescut presiunea directă de injecţie a combustibilului, iar camera de combustie a fost mărită pentru un amestec îmbunătăţit de carburant / aer. 

Renault susţine că această unitate nu numai că oferă un cuplu mai mare la turaţii reduse, dar şi un cuplu mai liniar la turaţii ridicate, mărind astfel confortul de conducere şi oferind un răspuns mai bun la acceleraţie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide