Renault şi-ar putea reduce participaţia deţinută la Nissan, pentru a relua fuziunea cu Fiat Chrysler

Autor: ProMotor 05 aug. 2019 Știri auto
Renault şi-ar putea reduce participaţia deţinută la Nissan, pentru a relua fuziunea cu Fiat Chrysler

Renault şi Nissan au purtat discuţii pe tema reducerii participaţiei deţinute de francezi în constructorul japonez şi repornirii negocierilor de fuziune cu Fiat Chrysler, informează Wall Street Journal.

În cadrul discuţiilor cu Nissan, Renault ia în considerare reducerea participaţiei de 43,4% pe care o are în constructorul japonez, o mişcare menită să rebalanseze alianţa acestora. Orice modificare ar necesita aprobarea autorităţilor din Franţa, care deţin 15% din Renault.

Un purtător de cuvânt al Nissan a refuzat să comenteze pe marginea subiectului. Nici Renault sau guvernul francez nu au comentat situaţia.

Negocierile de fuziune între FCA şi Renault s-au încheiat brusc, în luna iunie, după ce familia Agnelli – care controlează FCA, a abandonat discuţiile pentru că guvernul francez a cerut mai mult timp pentru a-i convinge şi pe cei de la Nissan să susţină fuziunea.

Discuţiile privind modificarea structurii Alianţei, care sunt la stadiu incipient, au început după ce negocierile Renault-FCA au eşuat, informează Wall Street Journal.


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide