Renault va asambla şi vinde Logan şi Duster în Nigeria alături de un partener local

Autor: ProMotor 19 iul. 2019 Știri auto
Renault va asambla şi vinde Logan şi Duster în Nigeria alături de un partener local

Grupul Renault a încheiat un acord de cooperare cu grupul nigerian Coscharis, iar înţelegerea include producţia şi distribuţia de vehicule în Nigeria, informează un comunicat al companiei.

Renault Logan şi Renault Duster vor fi asamblate în fabrica Coscharis din Lagos (Nigeria), începând din luna octombrie. Renault Kwid şi Renault Oroch vor fi importate din Brazilia. Cele patru modele vor fi distribuite prin reţeaua Coscharis Motors din Nigeria.

Grupul Renault are o cotă de piaţă de 18% pe continentul african, iar anul trecut a vândut peste 216.000 de unităţi în statele africane. Cele mai importante ţări după volumul vânzărilor sunt Maroc, Algeria, Africa de Sud şi Egipt. Obiectivul Renault este să-şi menţină poziţia de lider pe aceste pieţe, dar şi să răspundă prin oferta sa cererii venite din parte clasei de mijloc din state precum Nigeria – stat cu 200 de milioane de locuitori.

Grupul Coscharis a fost fondat în 1977 şi este un conglomerat nigerian implicat în diverse sectoare ale economiei, precum autovehicule, IT şi comunicaţii, logistică, agricultură, imobiliare şi altele. Grupul are filiale în Nigeria, dar şi în alte trei state din Africa de Vest.

Reţeaua sa de dealeri şi service-uri auto este prezentă la nivelul întregii ţări, iar în Lagos – centrul economic al Nigeriei, are 5 puncte de lucru.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide