Renault va opri producţia de automobile la una din fabricile sale. Aceasta va fi transformată în centru de cercetare, reciclare şi reparaţii

Autor: ProMotor 26 nov. 2020 Știri auto

Compania Renault a anunțat că va opri producţia de automobile la fabrica Flins de lângă Paris. Astfel, până în anul 2024, francezii vor transforma această uzină într-un centru de cercetare, reciclare şi reparaţii. Măsura are rolul să salveze locurile de muncă full time de la această uzină.

Constructorul auto care a înregistrat pierderi în ultima perioadă a declarat că își propune să angajeze 3.000 de persoane în amplasamentul renovat până în 2030.

„Statu quo-ul nu mai era posibil, trebuia să fim lucizi în această privință”, a declarat președintele Renault, Jean-Dominique Senard, la o conferință de presă online după întâlnirea cu sindicatele de la Flins, eveniment la care a participat și noul director executiv Luca De Meo.

Compania Renault, care se lupta cu scăderea profitabilității și a vânzărilor chiar înainte de venirea pandemiei de coronavirus, a anunțat anul acesta că 4.600 de locuri de muncă vor fi desfințate în Franța, ca parte a unui plan de economii de 2 miliarde de euro.

Până în 2024 la Flins se va produce modelul electric Zoe

Compania va continua să fabrice modelul electric Zoe la fabrica din Flins până în 2024, iar în paralel va începe noile activităţi. Acestea vor include reechiparea unor maşini, cum ar fi cele utilizate în leasing, crearea unei echipe care va lucra la inovaţii în domeniul bateriilor pentru automobilele electrice şi reciclarea de componente auto.

Angajaţii vor fi reconvertiţi pentru aceste activităţi, a spus De Meo, fără să ofere detalii referitoare la buget.

Cele 3.000 de locuri de muncă vor include personal de la o altă fabrică din apropiere (Choisy-le-Roi), care are o forță de muncă de 260 de angajați, dar care se va închid, în timp ce la unitatea din Flins lucrează în prezent 2.400 de lucrători permanenți.

Sursă: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide