Retroparada Primăverii 2023: peste 200 de mașini clasice vor fi expuse la București

Autor: Bogdan Bârliga 28 apr. 2023 Știri auto

Pasionații de autoturisme clasice din București au ocazia să vadă o serie importantă de mașini atestate istoric în cadrul unui eveniment organizat de Retromobil Club România. Vor fi expuse peste 200 de vehicule reunite într-o ediție aniversară denumită #Retromobil25.

Mașinile sunt deținute de membrii filialei Bucureşti a Retromobil Club România și au atestare de vehicul istoric conform standardelor The Fédération International des Véhicules Anciens (FIVA). Autoturismele sunt fabricate între anii ’20 şi ’90 și se afla în colecţiile membrilor Retromobil Club România din Capitală, fiind selectate dintr-un număr de aproximativ 800 de exemplare cu atestat istoric.

Mașinile clasice vor fi expuse în cadrul evenimentului Retroparada Primăverii 2023 și cei interesați le pot vedea în Parcul Lumea Copiilor pe data de 29 aprilie între orele 10.00 și 13.00. Intrarea la această expoziție inedită este gratuită.

Retroparada Primăverii 2023 în București

Potrivit organizatorilor, Retroparada Primăverii este un eveniment cu o tradiţie de 25 de ani și Retromobil Club România susține prin intermediul unui comunicat că acest eveniment oferă posibilitatea publicului de vedea o colecție extinsă de mașini fabricate în ultimul secol. „Reunirea autoturismelor din colecţia membrilor săi reprezintă o ocazie efervescentă şi unică de a lua contact cu istoria fenomenului automobilistic mondial din ultimul secol, având o mare putere de atracţie pentru publicul de toate vârstele” se arată într-un comunicat  Retromobil Club România preluat de Agerpres.

Pentru că vine vacanța de 1 mai și foarte mulți rezidenți au părăsit Capitala aceștia pot să vadă alte expoziții de mașini clasice tot pe data de 29 aprilie. Conform calendarului publicat de Retromobil Club România sâmbătă vor fi organizate evenimente similare la Pitești, Brașov, Petroșani și Zalău. Pe 30 aprilie doritorii pot să vadă mai multe colecții de autoturisme clasice la Vaslui, Poiana Pinului și Sfântu Gheorghe. În perioada 29 aprilie – 2 mai 2023 Retromobil Club România organizează și un eveniment la Eggenburg în Austria. Deși nu avem o listă cu mașinile ce urmează să fie expuse sâmbată la București este posibil să fie expuse câteva autoturisme celebre precum Ford A (1931), Rolls Royce Corniche (1964), Porsche 356 Cabriolet (1963), Morgan Plus 8 (1962) și alte modele produse de Mercedes-Benz sau BMW. Și nu vor lipsi de la acest eveniment autoturismele produse în România și înmatriculate la categoria vehicule istorice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Retromobil Club România


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide