Review DEFENDER 110. Iconicul off-roader duce povestea mai departe – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 iul. 2023 Știri auto

Modelul Defender a renăscut prin noua sa generație. Dus este caracterul utilitar din trecut, acum abilitățile în teren se îmbină cu confortul.

Land Rover Defender este unul dintre cele mai sonore nume din lumea auto, nu doar printre pasionații de off-road. Numele de Defender a fost introdus de brandul britanic în 1983, iar de aici restul e istorie. La inceput, Defender a avut un caracter utilitar, fiind foarte capabil în teren.

Acest lucru avea să se schimbe cu noua generație Defender, deoarece Land Rover a înglobat tehnologii moderne în noul său SUV. Acum, SUV-ul britanic beneficiază de un design care aduce aminte de modelele clasice, dar cu elemente moderne, cum ar fi blocuri optice cu tehnologie LED sau jante din aliaj în diferite versiuni. Am avut ocazia de a conduce o versiune specială, numită XS, echipată cu jante cu diametrul de 20 inch și suspensie pneumatică prin care putem modifica garda la sol a mașinii în funcție de nevoi.

Defender păstrează caracterul unui adevărat off-roader

La fel ca predecesorul său, noul Defender este capabil să traverseze aproape orice teren. Dacă vechiul Defender putea să traverseze ape adânci de până la 50 cm, noua generație poate trece prin vaduri adânci de până la 90 cm.

Mașina condusă de noi a fost dotată atât cu suspensia pneumatică, cât și cu sistemul de camere 360, o funcție care sporește vizibilitatea în off-road. Pe lângă faptul că vei vedea ce se află pe lângă mașină, nu trebuie să îți faci griji că ai putea lovi ceva cu partea de dedesubt, deoarece mașina beneficiază de până la 29 de centimetri de gardă la sol.

De asemenea, toate modele Defender vin dotate cu tracțiune integrală, o transmisie automată cu 8 trepte și o cutie de transfer cu două viteze. Suplimentar, cei mai pasionați de off-road pot selecta opțional un diferențial cu alunecare limitată pentru puntea spate.

SUV-ul oferă o gamă largă de motorizări

Poți avea noua gamă Defender într-o sumedenie de motorizări, de la un motor de 2,0 litri și 4 cilindri, care dezvoltă 300CP, până la un V8 de 5,0 litri care oferă o putere maximă de 525CP.

Am avut la dispoziție o motorizare, spunem noi, destul de potrivită pentru acest SUV. Este vorba despre motorul cu 6 cilindri în linie, pe motorină, care dezvoltă 250CP, un propulsor suficient de puternic, dar și economic. În plus, beneficiază de tehnologia mild-hybrid, ceea ce va reprezenta un avantaj când vine vorba de impozitare.

VIDEO cu impresii de condus din noul Defender

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide