Revoluţia fiscală aruncă angajaţii Ford Craiova la mila americanilor. Ce condiţii vor să împună cei de la Ford

Revoluţia fiscală aruncă angajaţii Ford Craiova la mila americanilor. Ce condiţii vor să împună cei de la Ford

Autor: Visan Marian acum 3 ani Știri

 „Decizia companiei este de a transfera contribuţiile de la angajator la angajat în salariul de bază numai dacă compania şi sindicatul vor avea un acord pe doi ani în vigoare la sfârşitul lunii decembrie 2017“, se arată într-un document intern al Ford semnat de John Oldham, CEO al Ford.

Oficialii producătorului auto Ford, companie cu 4.200 de angajaţi la Cra­iova, vor să mărească salariile brute ale salariaţilor începând cu 2018 numai dacă aceştia sunt de acord ca sindicatul şi compania să semneze un contract colectiv de muncă valabil pe o durată de doi ani, şi nu de un an, aşa cum este cutuma, scrie Ziarul Financiar.

Până pe 20 decembrie 2017, toţi an­ga­jatorii trebuie să iniţieze procedura de negociere cu sindicatele/repre­zen­tanţii salariaţilor pentru a lua o decizie privind efectul „revoluţiei fiscale“ care transferă contribuţiile sociale de la angajator la angajat. Pentru ca salariaţii să rămână în 2018 cu acelaşi nivel sa­larial net din 2017, companiile trebuie să majoreze salariile brute cu valori cuprinse între 17 şi 22%, spun con­sultanţii. În caz contrar, veniturile nete ale angajaţilor vor scădea. „În ultimele săptămâni, am colaborat cu sindicatul dvs. pentru negocierea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM).

Prioritatea noastră a fost aceea de a ajunge la un acord pe doi ani care să îmbunătăţească poziţia competitivă a fabricii de la Craiova, care este un factor esenţial pentru atra­gerea de noi produse şi asigurarea locu­rilor de muncă“, se arată în documentul intern semnat de CEO-ul Ford John Oldham transmis salariaţilor.

 Comentarii
Inchide